Skip to main content

Joković za ADRIU: Dok je Srbije neće faliti hrane Crnoj Gori

Joković za ADRIU: Dok je Srbije neće faliti hrane Crnoj GoriJoković za ADRIU: Dok je Srbije neće faliti hrane Crnoj Gori
Joković – Foto: Filip Filipović/ADRIA

Joković je podsjetio na nedavni sastanak sa državnim rukovodstvom Srbije na kojem je dogovorena saradnja dvije zemlje, kako Crnoj Gori ne bi nedostajala hrana.

“Što se Crne Gore tiče, nikakvih problema neće biti u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama. Veoma je važno da Crna Gora ima tu vrstu sigurnost. Čak su nam u Srbiji rekli da mogu obezbijediti tri, četiri mjeseca robnih rezervi, ako Crna Gora želi da ih formira, tako da bi imali garantovanu snabdjevenost plus tri, četiri mjeseca robnih rezervi”, kazao je ministar poljoprivrede.

Joković je istakao da Srbije ima velike zalihe hrane, tako da neće biti problema kada je u pitanju snabdijevanje tržišta u Crnoj Gori.

“Srbija ima rezerve hrane za naredne četiri godine. Ove godine je žetva bila uspješna, iznad petogodišnjeg prosjeka. Rekli su nam da im je prioritet isporuka osnovnih životnih namirnica Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Albaniji. Dakle, “Otvoreni Balkan”, Crna Gora kao tradicionalni kupac i naravno Republika Srpska”, naveo je Joković.

On je poručio građanima da ne prave zalihe, jer , kako je kazao, neće biti većih poremećaja na tržištu hrane.

“Upućujem, potpuno sa sigurnošću, poruku građanima Crne Gore da će snabdjevenost biti potpuna. Cijene žitarica padaju, neće biti velikih skokova osnovnih životnih namirnica. Građani ne trebaju da stvaraju zalihe, jer neki koji bi željeli da podižu cijene da bolje zarađuju u ovoj psihozi “biće nestašice, daj kupujmo sad, šta ćemo ako ne bude”. Ne! Neće faliti hrane i tokom cijele zime neće biti problema po pitanju osnovnih životnih namirnica”, zaključio je Joković.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci