Skip to main content

Kasalica za ADRIU: Lazarević će sprovoditi osvetoljubivu politiku

Kasalica za ADRIU: Lazarević će sprovoditi osvetoljubivu politikuKasalica za ADRIU: Lazarević će sprovoditi osvetoljubivu politiku

Lazarević je na toj funkciji naslijedio brigadnog generala Milutina Đurovića, a dužnost mu je predao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević Lazareviću je poručio: Budite profesionalac iznad svega, sluga samo uniforme i države Crne Gore!

“Novija crnogorska istorija danas nas podsjeća da na čelo vojske dolazi sedmi načelnik Generalštaba, danas preuzima dužnost ne da bi vojsku vodio u rat nego da bi i dalje gradio i jačao naše savezništvo u okviru NATO-a”, rekao je Konjević.

S druge strane, Kasalica ističe da je od prethodnih parlamentarnih izbora očekivao mnogo, te da su promjene kakve pripadnici vojske očekuju daleko.

“Pogotovo ovog momenta postavljenjem pukovnika Lazarevića na čelo vojske, jer to je jedan oficir koji se iz nekog ranijeg perioda dokazao kao lice koje je sprovodilo višestruku diskriminaciju u Vojsci Crne Gore zbog čega je sindikat u kome sam ja nekada bio potpredsjednik podnio krivične prijave protiv Lazarevića i protiv još nekih oficira u Vojsci Crne Gore, koji su i sada na pozicijama istim ili boljim, nego u prethodnom periodu. Prosto ne očekujem da će se nešto promijeniti. Paradoksalno mi je i čudno što je taj oficir ispunjavao prije određenog vremena uslove za penzionisanje, a ipak je ostao u službi Vojske Crne Gore, jer vjerovatno je potreba takva bila da ga je neko već računao na ovu poziciju”, dodao je.

Novi načelnik Generalštaba general Lazarević je istakao da će novu dužnost obavljati čestito, odgovorno i profesionalno. On je naglasio da vjeruje da će u svim pripadnicima Vojske Crne Gore imati odane saborce.

“Trebamo razumjeti savremena kretanja i moramo biti spremni, kao što su to činili naši preci kroz vjekove, za brz odgovor, na najbolji način, na sve bezbjednosne izazove koji stoje pred nama i pred našim NATO saveznicima”, naveo je Lazarević.

General Đurović je poručio da mu je bila izuzetna čast, ali i velika odgovornost što je imao priliku da obavlja dužnost načelnika Generalštaba.

“Dozvolite mi na kraju da se zahvalim svim međunarodnim partnerima i saveznicima na podršci i pomoći da dužnost načelnika realizujem na što kvalitetniji način. Gospodo oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica odgovorno, profesionalno, uz zajednički napor realizovali smo zadatke čime smo pokazali patriotizam i ljubav prema svojoj zemlji”, naglasio je.

Kada je riječ o generalu Đuroviću, Kasalica napominje da mu nije dato dovoljno vremena, niti nadležnosti.

“Međutim, evo vidite ni godinu dana nisu ostavili čovjeka da radi svoj posao i da da neke rezultate konkretne u radu. Sem toga on je sputan u zakonskom smislu zato što se u nadležnosti načelnika Generalštaba značajno male u odnosu na to kolike bi trebalo da budu. Znači sve se kada je u pitanju oficirski kadar u Vojsci Crne Gore odlučuje na nivou predsjednika Savjeta za odbranu i bezbjednost, odnosno predsjednika države Mila Đukanovića”, navodi.

Kako dodaje, oficiri koji su sprovodili, što je dokazano pred nadležnim organima, višestruku diskriminaciju, političku, vjersku, nacionalnu i sindikalnu i dalje su na istim ili boljim pozicijama u vojsci.

“Sada je to slučaj i sa Lazarevićem koji je došao na čelo i vjerujem da će sprovoditi neku osvetoljubivu politiku prema onim pripadnicima VCG koji su i ranije trpjeli sve i svašta, a od države nisu dobili nikakvu zaštitu, čak ni od prethodne Vlade Krivokapića koji je bio upoznat i od mene lično sa mnogim od tih slučajeva”, kazao je Kasalica i vojnicima Crne Gore poželio sreću, te ih pozvao da budu dostojanstveni i hrabri.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci