Skip to main content

Kordić: Postignuti rezultati osnov da naredni izvještaj Evropske komisije bude bolji

Kordić: Postignuti rezultati osnov da naredni izvještaj Evropske komisije bude boljiKordić: Postignuti rezultati osnov da naredni izvještaj Evropske komisije bude bolji
Foto: Adria.tv

Kordić je istakla da Crna Gora, punim intenzitetom, nastavlja sa sprovođenjem svih obaveza iz pregovaračkog procesa, kao i sa potpunim usklađivanjem sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, uključujući uvođenje restriktivnih mjera Rusiji.

Ona je naglasila značaj političkog konsenzusa za ostvarivanje kvalifikovane parlamentarne većine za imenovanje ključnih pozicija u pravosudju koji bi, kako je kazala, otključao finalnu fazu integracijskog puta Crne Gore.

Ambasador Lahdervirt je ukazao da politika proširenja EU na Zapadni Balkan dobija pozitivnu stratešku notu u kontekstu rata u Ukrajini, ali da je isounjavanje kriterijuma važno. Istakao spremnost Finske da, kroz Tvining instrument, nastavi da podržava reforme i integracijski put Crne Gore.

On je pozdravio ostvarene rezultate i ukazao na značaj ispunjenja preostalih privremenih mjerila iz oblasti vladavine prava, kao ključnih za dalje napredovanje Crne Gore prema EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa ratnim dešavanjima na teritoriji Ukrajine, i posljedicama koje ona mogu imati na politiku proširenja EU.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci