Skip to main content

Leposavić za ADRIU: Bojim se da će glavna figura manjinske Vlade biti Milo Đukanović

Leposavić za ADRIU: Bojim se da će glavna figura manjinske Vlade biti Milo ĐukanovićLeposavić za ADRIU: Bojim se da će glavna figura manjinske Vlade biti Milo Đukanović
Leposavić

“Posle prve demokratske vlade, mi nemamo drugu demokratsku, nego novu Milovu vladu i povratak u prošlost. Ja sam skeptik prema bilo kom projektu te vrste”, rekao je Leposavić u emisiji Patriotske igre sa Vladimirom Pavićevićem na TV ADRIA.

On je posebno istakao određena kadrovska rješenja, koja su, kako kaže, povratak u prošlost.

“Kao jedan od kadrova u Vladi se pominje Ranko Krivokapić. Imate slučaj da je Krivokapić nakon referenduma bio zadužen za uređenje unutrašnjih poslova i umjesto da je tada došlo do pomirenja, došlo je do produbljivanja podjela. Tada je propuštena šansa da se narod pomiri, a izglasavanjem određenih simbola, bez da je narod pitan, samo su produbljene podjele. Takođe, kao ministar odbrane se pominje Raško Konjević koji je u vrijeme prebijanja građana bio na čelu MUP-a i nije tada podnio ostavku kada su odjekivali jauci širom Podgorice. Ako je tada tako nas branio od unutrašnjih problema, kako bi, ne daj Bože, od spoljašnjih”, istakao je Leposavić.

Prema njegovim riječima manjinska vlada ne donosi ništa novo.

“Ako je vraćanje prethodnog režima na scenu Abazović nazavao avangardno ja ne znam šta je nazadno i kako izgleda nazadno ako je ovo napredno”, dodao je Leposavić.

Osvrnuo se i na temeljni ugovor i detaljno objasnio njegov značaj.

“Temeljni ugovor nema snagu veću od pravnog zakona. U tom smislu Zakon o slobodi vjeroispovjesti je primarno važan. Njime je Crkva zaštićena i sve vjerske zajednice. Temeljni ugovor jedino u slučaju katoličke crkve je iznad zakona jer ga je sa Crnom Gorim potpisala Sveta stolica i ima karakter međunarodnog ugovora. Ostali Temeljni ugovori služe za dodatno, dopunsko tumačenje zakona, bliže određuju odnos između vjerske zajednice i države. Njime recimo mogu da se odrede novi vjerski praznici i onda ne bi mogli više da hapsite i otimate zastave zato što dio građana slavi praznik. Određene poltičke grupacije žele da predstave Temeljni ugovor kao nešto strašno, što on definitivno nije”, zaključio je Leposavić.  Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci