• Vijesti
  • Politika
  • Mandić i Knežević dobitnici Zlatne plakete opštine Peć: SPC i Porfirije su garant opstanka našeg naroda

Mandić i Knežević dobitnici Zlatne plakete opštine Peć: SPC i Porfirije su garant opstanka našeg naroda

Mandić i Knežević dobitnici Zlatne plakete opštine Peć: SPC i Porfirije su garant opstanka našeg narodaMandić i Knežević dobitnici Zlatne plakete opštine Peć: SPC i Porfirije su garant opstanka našeg naroda
Foto: Demokratski front

“Ovo izuzetno priznanje uručio im je predsjednik opštine Peć Miloš Dimitrijević u Goraždevcu na dan proslave Svetog proroka Jeremija, zaštitnika ovog mjesta. U obrazloženju odluke o dodjeli Zlatne plakete Metohije Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću piše da su svojim dosadašnjim političkim angažmanom dali nemjerljiv doprinos u jačanju veza sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i poboljšanju njegovog položaja”, istakli su iz DF-a.

Kako se navodi, u obrazloženju je potencirana činjenica da su hapšenjem Andrije Mandića, Milana Kneževića i kompletnog poslaničkog kluba DF-a otpočele veličanstvene litije koje su rezultirale padom Đukanovićevog režima.

“Posebno je istaknuto da se kroz montirani i lažni sudski proces protiv Mandića i Kneževića na svaki način pokušalo da se oni odreknu Srbije i Rusije. Zahvalivši se na izuzetnom priznanju, Mandić i Knežević su ponovili da ostaju dosljedni u svojoj ideološkoj i političkoj borbi za očuvanje najsvetijih vrijednosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji koji je u epskoj borbi za opstanak na svetoj zemlji postao primjer herojskog i mučeničkog bitisanja”, istakli su iz DF-a.

Mandić i Knežević su tokom boravka na Kosovu i Metohiji posjetili Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, “krune naše duhovnosti i simbole opstanka pravoslavlja na našoj svetoj zemlji, uvjerivši se još jednom da su SPC i njen patrijarh Porfirije, uprkos napadima sa svih strana, duhovna adresa i garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services