• Vijesti
  • Politika
  • Mandić za ADRIU: 19. avgust nije dan „D“ za Crnu Goru, možda neko povuče potpis za smjenu Vlade

Mandić za ADRIU: 19. avgust nije dan „D“ za Crnu Goru, možda neko povuče potpis za smjenu Vlade

Mandić za ADRIU: 19. avgust nije dan „D“ za Crnu Goru, možda neko povuče potpis za smjenu VladeMandić za ADRIU: 19. avgust nije dan „D“ za Crnu Goru, možda neko povuče potpis za smjenu Vlade
Mandić, Foto: Screenshot

Mandić smatra da je dogovor stranaka koje su pobijedile na parlamentarnim izborima najbolji put za izlazak iz političke krize u Crnoj Gori. A na pitanje da li je 19. avgust dan „D“ odgovara odrečno.

„Naravno da nije dan „D“. Mi vjerujemo da će oni koji danas sjede u Vladi Crne Gore dobro razmisliti o našem predlogu. Nismo samo jedan put rekli, nego ponovili više puta, da ako oni ne žele razgovor i dogovor u okviru parlamentarne većine, DF će ih svakako prepustiti sudbini koju su oni sami odabrali. Mi mislimo da je to pogrešan put i vjerujemo da se možemo svi sabrati oko one ideje koja je bila pobjednička ideja na prošlim izborima“, kazao je Mandić.

Na pitanje da li je moguće da neko od potpisnika inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi, pod pritiskom sa strane, povuče potpis, Mandić je rekao da ne isključuje takvu mogućnost.

„Ništa ne bih isključio kada je u pitanju DPS, jer su upravo DPS i njihov predsjednik (Milo Đukanović) uspostavili to pravilo miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore. Pod izgovorom da se Beograd miješa u unutrašnje stvari Crne Gore u vrijeme postojanja zajedničke države, oni koji su odvajali Crnu Goru od Srbije, a tu prvenstveno mislim na političku elitu koja pripada Demokratskoj partiji socijalista, potpuno su se prepustili i predali tim međunarodnim adresama, ali nijesu u onom obimu kao što danas to vidimo kod nekih drugih političara. Ali, da je tu štetnu pojavu na prostore Crne Gore donio Đukanović – svakako da jeste“, istakao je predsjednik NSD.

Mandić je ponovio da je DF uputio fer ponudu Dritanu Abazoviću i Vladimiru Jokoviću za resetovanje odnosa parlamentarne većine sa prošlih izbora.

„Mi insistiramo na tome da se odluke donose u Crnoj Gori. Mislimo da smo dali jednu normalnu ponudu, koja bi trebala da resetuje naše odnose i da vrati sve na izbornu volju, koju je Crna Gora iskazala 30. avgusta 2020. godine. Dakle, Demokratski front je pozvao Abazovića i Jokovića da sjednemo za sto, da se dogovorimo da ona parlamentarna većina, koja je postojala 2020. godine nakon održanih izbora, konstituiše novu Vladu. Ta Vlada bi bila tehnička, ona bi pripremala izbore. Svakako da bi u toj Vladi trebalo ostaviti mjesta za pripadnike nacionalnih manjina. Mislimo da oni treba da učestvuju u svakoj Vladi Crne Gore i to bi bilo jedno od rješenja za veliku političku krizu koja danas potresa Crnu Goru“, kazao je Mandić.

Lider Nove srpske demokratije ukazao je da je glavni problem što se ne poštuje izborna volja građana Crne Gore.

„Imamo problem da se u poslednje dvije godine, od kako su održani izbori, ne poštuje izborna volju građana Crne Gore, nego prvenstveno sluša šta neko kaže sa strane, odnosno da se suverenost ove zemlje predala nekim inostranim adresama, a da su političari, koji su tražili glasove od građana Crne Gore, odlučili ne da poštuju te građane, nego više da poštuju one koji nisu učestvovali na izborima i da ti izvanjci vode politiku umjesto nas“, naveo je Mandić.

On je zaključio da, ukoliko nema dogovora ključnih političkih aktera, onda treba ići na opšte izbore.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci

Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services