Skip to main content

Ponovo je pozvao lidera pokreta Evropa sad na duel

Medojević: Do Kvon živio u stanu Milojka Spajića u Beogradu

Medojević: Do Kvon živio u stanu Milojka Spajića u Beogradu


Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je “kralj kriptovaluta” Do Kvon mjesec dana živio u Beogradu, najvjerovatnije u stanu Milojka Spajića.
Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je “kralj kriptovaluta” Do Kvon mjesec dana živio u Beogradu, najvjerovatnije u stanu Milojka Spajića.


Medojević: Do Kvon živio u stanu Milojka Spajića u Beogradu
Medojević – Foto: ADRIA

„Da li je Do Kvon poznavao Spajića? Itekako ga je dobro poznavao. I sam je to priznao. Kvon je vjerovatno živio u stanu Spajića u Beogradu i postoje indicije da je Kvon kupio stan od Spajića“, tvrdi Medojević, dodajući da su se njih dvojica družili.

On misli da je Spajić njemu prodao stan.

On je na pres konferenciji kazao i  da njegova saznanja ima Europol, a da ih je on dobio iz međunarodnih izvora.

„Ako ih imam ja, ima ih i on. Ja sam ih dobio iz međunarodnih izvora“, dodao je lider PzP.

Pozvao je Spajića na duel.

Predsjedniku Crne Gore i partijskom kolegi Spajića Jakovu Milatoviću je poručio da je saučesnik ako ćuti na Spajićeve kriminalne aktivnosti.

On tvrdi i da je Milojko Spajić tajnim zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organizovane kriminalne grupe.

„Znao sam koje su procedure da bi se država zadužila i tu sam obratio pažnju kako on doživljava upravljanje prema javnim finansijama i kako se odnosi prema Ustavu i državi Crnoj Gori. Ta emisija obveznica je bila kršenje Ustava jer tu odluku donosi Skupština – koja mora donijeti akt u kojem odobrava emisiju za jedan euro, a ne za 750 miliona“, izričit je Medojević.

„Svako kršenje zakona u javnim finansijama je krivično djelo i ako neko koga ste zadužili da čuva državnu kasu zavuče ruku u džep u nekim zemljama to ima elemente veleizdaje“,  istakao je Medojević.

Dodao je da je lako mogao da uoči da su prekršeni svi zakoni, Ustav i da je Spajić sa Krivokapićem prodao obveznice na londonskoj berzi, a da je vlada potom odlučivala o toj transakciji.

On dodaje da Spajić 2020. godine nije predložio budžet jer je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje.

Medojević ističe da je to tada mogla da učini samo Skupština.

„Spajić je sve to ignorisao i sam donio odluku i uveo privremeno finansiranje u kome sam odlučio kome će šta isplaćivati“, dodao je Medojević.

Pitao je ko finansira kampanju Evrope sad.

„Da li se neko zapitao ko finansira njihove aktivnosti. Kad je PZP 2006. učestvovao na izborima, mi smo privatno finansirali tu kampanju. Iz kojih izvora se plaćaju bilbordi, spotovi…“, pita se Medojević.

On ukazuje na to da je Spajić zatvorio Montenegro Airlines i da je otvorio drugu firmu- To Montenegro.

„Spajić je odlučio da kupi dva aviona bez motora od iste firme i oštetio Crnu Goru za 12 miliona dolara – skuplje nego što je trebalo. Koliko je sebi donio para od te transakcije?“, pita Medojević.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci