• Vijesti
  • Politika
  • Medojević tvrdi: Spajić je slagao za Miloševića, ne znam šta tužilaštvo čeka!

lider PZP-a

Medojević tvrdi: Spajić je slagao za Miloševića, ne znam šta tužilaštvo čeka!

Medojević tvrdi: Spajić je slagao za Miloševića, ne znam šta tužilaštvo čeka!


Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o lideru pokreta Evropa sad Milojku Spajiću.
Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o lideru pokreta Evropa sad Milojku Spajiću.


Medojević tvrdi: Spajić je slagao za Miloševića, ne znam šta tužilaštvo čeka!
Medojević, foto: ADRIA

„To je bio dio mojih istraživanja za Spajićeve zloupotrebe dok je bio ministar. Ne radi se o partijskom ili političkom sukobu“, kazao je on na početku.

Optužio je Spajića kako je još i prije stupanja na funkciju nezakonito zadužio državu.

„To je bila organizovana kriminalna grupa koja se bavila tajnim i protivzakonitim zaduživanjem Crne Gore. U našim aktima piše da Skupština donosi akte o zaduženjima države, a Spajić se predstavljao lažno i bavio se aktivnostima koje su predstavljale kršenje niza zakona“, naglasio je Medojević.

„Pratio sam ga od početka“

Rekao je kako je ‘pod posebnom pažnjom’ od početka rada 42. Vlade držao Spajića.

„Tužilaštvo mora da istraži kako je građanin Spajić učestvovao u tajnoj emisiji obveznica. Kada sam vidio da on zadužuje državu 750 miliona, bez odluke Skupštine, bez odluke Vlade, pri čemu se Vlada ponašala kao da je privatno preduzeće, ja sam već tada kazao tužilaštvu da obrati pažnju. Jedan od vođa, uz Spajića, bio je i Zdravko Krivokapić, koji je rekao da su oni radili tajno i organizovano“, dodao je.

Spajića je optužio i za korupciju u slučaju kupovine dva aviona embraer.

„Plus dva motora, kad nekom pravnom licu u ime držve donesete protivpravnu dobit od skoro 15 miliona, onda je realno da tužilaštvo posumnja da on to nije radio iz neznanja, nego da je riječ o korupciji“, rekao je Medojević.

„Slagao je za Miloševića“

Krivokapić, Spajić i Dritan Abazović su, kako je rekao, bili članovi kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.

„Spajić je kazao kako je Rada Miloševića imenovao na mjesto direktora Uprave prihoda i carina jer je bio prvi na rang listi Uprave za kadrove. Ali to nije istina. Prva je bila potpuno druga osoba, Spajić je prvo bio spreman da nju imenuje, no očito ga je onda kontaktirao neko ko je bio zainteresovan za nastavak šverca“, naveo je Medojević.

Predstavnicima medija podijelio je dokumenta koja, kako je kazao, govore da je „Spajić slagao“.

On je potom govorio o tome da li je određena osoba bivša djevojka ili vanbračna partnerka Milojka Spajića, te da je ona u gotovini unijela milion eura u Crnu Goru.

„Je li prijavila taj novac na graničnom prelazu? Je li dokazala porijeklo tog novca? Ona nije imala ni približno novca da kupi vilu u Kotoru i stan u Beogradu na vodi. To pojačava moje sumnje da je riječ o nelegalno stečenom novcu do kojeg je Spajić došao kroz korupciju“, dodao je.

„Ne znam šta čeka tužilaštvo?“

Kazao je kako ne zna šta čeka tužilaštvo.

„Mnogo je direktnih dokaza koji govore da je Spajić bio član niza kriminalnih organizacija i da je stekao enormnu imovinu koju je želio da prikrije iza paravan firmi iza kojih stoji njegova vanbračna partnerka. Ne znam šta tužilaštvo čeka, postoje svi tragovi i sva dokumentacija, dovoljno je dokaza da Novović u skladu sa Ustavom i zakonom pokrene više istraga protiv Spajića“, poručio je Medojević.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije
Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services