• Vijesti
  • Politika
  • Milatović: Možda bi podržali Bečića za predsjednika ali su sve opcije u igri

Potpredsjednik pokreta Evropa sad

Milatović: Možda bi podržali Bečića za predsjednika ali su sve opcije u igri

Milatović: Možda bi podržali Bečića za predsjednika ali su sve opcije u igri


Potpredsjednik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je za Gradsku televiziji da još uvijek nisu odlučili ko će biti predsjednički kandidat ali i da su konsultacije u toku.
Potpredsjednik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je za Gradsku televiziji da još uvijek nisu odlučili ko će biti predsjednički kandidat ali i da su konsultacije u toku.


Milatović: Možda bi podržali Bečića za predsjednika ali su sve opcije u igri
Milatović – Foto: Filip Filipović/Adria

„Držimo se toga da naredni predsjednik treba da bude onaj kojeg će podržati Evropa sad. Razmišljamo o par opcija, jedna od njih je da podržimo nekog kandidata sa strane – da li je to Aleksa Bečić ili neko drugi… Mislim da bi Bečić bio adekvatan predsjednik. Ali i pokret Evropa sad ima dovoljno ljudi – da li će to biti Milojko Spajić, možda i ja, da li će to biti gospođa Olivera Injac ili neka nestranačka ličnost… Sve opcije su još u igri“, rekao je on gostujući na Gradskoj.

Kaže kako ne bi bježao od kandidature.

„Ako bude procjena da idemo dalje i u državnu pobjedu nakon gradske, ja od toga bježati neću“, rekao je on, dodavši da su predsjednički izbori raskrsnica Crne Gore.

Rekao je da ne treba isključivati ni mogućnost zajedničkog kandidata.

„Kada smo govorili da će naš kandidat pobijediti – mislili smo na to da će pobijediti kandidat kojeg podrži Evropa sad. Mislim da postoji doza vjerovatnoće da se pronađe jedan kandidat, da li će možda ostali podržati našeg kandidata, ili ćemo naći neko drugo nestranačko ili stranačko lice… pokazaće se narednih dana. Ne zatvaram vrata ni vjerovatnoći da budemo imali zajedničkog kandidata sa ostatkom većine“, istakao je Milatović.

Gotovo 90 odsto parlamenta želi vanredne izbore, konstatovao je Milatović.

„Ovu Vladu podržava devet od 81 poslanika, to nije normalno. Potreban nam je restart kako bismo dobili stabilnu Vladu“, ocijenio je on.

On je rekao i da odlazeća Vlada nema legitimitet odlučivanja, pri čemu je podsjetio da je Dritan Abazović svojevremeno, kada je Krivokapićeva Vlada bila u tehničkom mandatu, govorio da ona nema legitimiteta.

„Samo što se ta Vlada u potpunosti pridržavala toga da je u tehničkom mandatu“, poručio je Milatović.

Vlada je imala dovoljno razloga da uvede prinudnu upravu u Podgorici.

„Zašto to nije urađeno – pitajte Vladu“, istakao je on, naglasivši kako su izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi model po kojem bi bio ‘zaokružen’ proces uvođenja prinudne uprave.

Nije situacija u Podgorici, kako on kaže, dobra ni po Ivana Vukovića, ni po DPS, ni po demokratske procese u Crnoj Gori.

Kaže kako se nosioci četiri izborne liste iz Podgorice redovno sastaju.

„Što brže treba formirati vlast, u kontekstu ove situacije samo trpe građani Podgorice, ali i građani Crne Gore“. istakao je on.

Kazao je kako je Milo Đukanović afirmisao retoriku podjela, te da se ponašao kao predsjednik „jedne marginalne partijice“.

„Mislim da je građanima takve retorike dosta“, poručio je on.

O pozivu Demokrata koji se tiču koalicionog nastupa, on je najprije kazao kako je Spajić „možda izabrao čudnu riječ“ kada je kazao da je on ‘bizaran’.

„Demokrate su partija centra, oni su bliska partija našem pokretu. Tako da to nije stavljeno ad-acta, to još razmatramo, a ja Bečića kao istaknutog borca i opozicionara jako poštujem i cijenim“, rekao je on.

O navodima da se Spajić u Beogradu sastajao nedavno sa srpskim ministrom Goranom Vesićem, on je kazao kako taj sastanak ‘sigurno nije organizovan kako bi bilo traženo neko mišljenje’.

„To je bio susret jednog bivšeg ministra i budućeg premijera možda sa ministrom u Vladi nama prijateljske države Srbije. Ja ne bih to dramatizovao“, poručio je on.

O tome što Crna Gora sa evropskih adresa dobija niz upozorenja, te što je već duže u hroničnoj krizi, Milatović je rekao da nije saglasan sa svim što se dešavalo od promjena 2020. godine.

„Bilo je pogrešno praviti manjinsku Vladu. Pristalica sam političkih vlada“, odgovorio je Milatović.

Vladi koju je predvodio Krivokapić, dodao je, možda je nedostajala ‘bolja veza’ sa parlamentom.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services