• Vijesti
  • Politika
  • Milo Đukanović 18. i 19. maja u prvoj zvaničnoj posjeti Kosovu

Milo Đukanović 18. i 19. maja u prvoj zvaničnoj posjeti Kosovu

Milo Đukanović 18. i 19. maja u prvoj zvaničnoj posjeti KosovuMilo Đukanović 18. i 19. maja u prvoj zvaničnoj posjeti Kosovu
Foto: Dnevne novine

Đukanović će se tokom prvog dana posjete, 18. maja, sastati sa kosovskom predsjednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i predsjednikom Skupštine Gljaukom Konjufcom.

Crnogorski predsjednik Đukanović je još sredinom marta najavio posjetu Kosovu i rekao je da je ta posjeta „doprinos međudržavnom razumijevanju i jačanju tradicije dobrih crnogorsko-albanskih odnosa“.

„Gdje god da smo se sreli i sastali (sa liderima Kosova) na mnogim mjestima, rekao bih da je to bio izuzetno primjeran odnos. Uvjeren sam da ćemo kao lideri obje zemlje doprinijeti što boljem povjerenju između naših zemalja i da ćemo nastaviti ovu praksu i tradiciju“,izjavio je tom prilikom Đukanović u intervjuu za KTV.

Na pitanje o odnosima sa predsjednicom Osmani i premijerom Kurtijem, Đukanović je rekao da su izuzetno dobri.

„Odnos je dobar, veoma dobar. Svuda gdje smo se sreli i razgovarali u mnogim zemljama, rekao bih da je to odnos za primjer“, kazao je on.

Posjetu Kosovu najavio je i novi premijer Crne Gore Dritan Abazović.

„Ja to vidim kao nedostatak i ja sam kriv jer je bilo poziva, ali takva je bila dinamika rada u prethodnoj vladi da moja zvanična posjeta nije realizovana.Sada ću kao premijer doći sa velikim zadovoljstvom“, izjavio je Abazović za Kljan Kosova.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services