Skip to main content

Ministarka Maša Vlaović, koja se nije ni pojavila na sjednici Vlade kad se glasalo o Temeljnom ugovoru, sad smjenjuje istaknute srpske intelektualce

Ministarka Maša Vlaović, koja se nije ni pojavila na sjednici Vlade kad se glasalo o Temeljnom ugovoru, sad smjenjuje istaknute srpske intelektualceMinistarka Maša Vlaović, koja se nije ni pojavila na sjednici Vlade kad se glasalo o Temeljnom ugovoru, sad smjenjuje istaknute srpske intelektualce
Maša Vlaović

Naime, sa najvažnijih pozicija smijenjeni su ljudi koji su najbolji u svojim oblastima a među njima su Jovan Markuš, Radisav Jevrić, Ilija Lalošević, Aleksandra Božović, Mladen Zagarčanin, Andrija Radulović, Milorad Durutović i drugi.

Jovan Markuš: Slučajno su smijenjeni samo Srbi!
Ovim povodom oglasio se istoričar i publicista Jovan Markuš koji je kazao da je Vlaovićeva smijenila dr. Iliju Laloševića iz nacionalne komisije UNESKO-a a da ga nije ni upoznala, niti ga je ikad i pozvala na telefon, ali i da je isti slučaj i sa njim.

„Isto je postupila i sa mojom malenkošću, koja je kao inženjer rukovodila svojevremeno obnovom čitavog Istorijskog jezgra Cetinja. Niti smo se upoznali, jer nije održan ni jedan sastanak Komisije, niti je okrenula telefon da nas obavijesti o smjeni već smo za odluku saznali na ulici. Da se razumijemo oni meni ništa ne trebaju već mi takvo angažovanje oduzima dragocjeno vrijeme, niti su nas plaćali za članstvo u komisiji pa da osjećamo obavezu zbog materijalnu koristi koju nemamo. Smijenila je mr Mladena Zagarčanina, direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara – sigurno jednog od najboljih poznavaoca arheologije srednjeg vijeka u Crnoj Gori a malo i šire. Smijenila je Prof. Andriju Radulovića, književnika, generalnog direktora Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva u Ministarstvu culture Crne Gore, u današnje vrijeme najprevođenijeg pjesnika iz Crne Gore, valjda zato jer je viđen dan ranije u Herceg Novom u društvu sa akademikom Matijom Bećkovićem, najvećim živim pjesnikom našeg naroda. Smijenila je Prof. Milorada Durutovića, književnika i vrsnog književnog kritičara. Smijenila je režisera Raja Jevrića, dobitnika mnogih međunarodnih filmskih nagrada. Smijenila je gospođu Božović ….itd“, kazao je Markuš, a prenosi portal IN4S. I zamislite, govori Markuš, slučajno su smijenjeni samo Srbi! 

Na ove smjene reagovali su i iz Demokratskog fronta i kazali da su upozoravali da se unutar Vlade nalaze ekstremističke antisrpske i suštinski anticrnogorske strukture.

„Osim poznatih punktova sa kojih se plasira mržnja prema Srbima i SPC, u samo nekoliko mjeseci ,,slavu” Ranka i Raška je potamnila ministarka kulture Maša Vlaović. Osoba potpuno nepoznata javnosti, i u kulturi i javnom životu, bez bilo kakvih rezultata na funkciji koja joj je nekim čudom zapala, postala je prepoznata jedino po fašizmu i tjeranju Srba iz ministarstva kulture“, kazali su iz DF-a.

Ministarka koja se nije ni pojavila na glasanju za Temeljni ugovor
Podsjećanja radi, Maša Vlaović je zajedno sa ministrom Marašem Dukajem i ministarkom Jovanom Marović bila ministarka koja se nije ni pojavila na sjednici Vlade Crne Gore kada se raspravljalo ali i glasalo za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Tada je sjednici Vlade prisustvovalo 18 članova Vlade, od kojih su 13 glasali za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci