Skip to main content

saopštenje

Osnovan novi politički pokret – Republikanci: „Prosječna plata 2025. godine da bude 2025 eura“

Osnovan novi politički pokret – Republikanci: „Prosječna plata 2025. godine da bude 2025 eura“


U Crnoj Gori je osnovan novi politički pokret – Republikanci.
U Crnoj Gori je osnovan novi politički pokret – Republikanci.


Osnovan novi politički pokret – Republikanci: „Prosječna plata 2025. godine da bude 2025 eura“
Foto: Ilustracija/TV Prva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani Crne Gore,

Kao nova građanska snaga na političkoj sceni Crne Gore, koja je nastala na vaš zahtjev i na opšteprihvaćenim pravilima demokratije, suživota i ne uplitanja u teme koje dijele naše građanstvo, obavještavamo vas da počinjeno da djelujemo proaktivno, onako kako ste to i tražili od nas.

Suština našeg djelovanja neće biti drugi politički subjekti, niti vjerska ili identitetska pitanja. Na to neka odgovaraju drugi autoriteti u društvu. Mi smo tu da vratimo snagu srednjeg sloja, prvenstveno kroz program ekonomskog oporavka Crne Gore, davanje šanse mladim ljudima za ujedinjenje i jedinstvo, kao i obezbjeđivanje pristojne starosti za naše građane. Mi smo oni “obični, mali ljudi” koji su gradili
ovu državu i sve što je u njoj, nema potrebe da nam bilo ko i bilo šta dava. Želimo da građani Crne Gore rade i stvaraju za sebe, svoje porodice i svoju Crnu Goru. I da im u tome niko ne smeta.

Stoga ćemo vrlo brzo da ponudimo detaljan program dejlovanja u kojem ćemo, kada dođemo na vlast – u roku ODMAH krenuti sa sledećim programima:

1. 2025. godine, pokrenuti program povećanja zarada od prosječno 2,025 eur (bruto) do kraja mandata.

2. Pokrenuti revizuju dosadašnjih iznosa primanja: dječijeg dodatka i penzija. Kako su penzioneri utkali sebe u ovu državu – minimalna penzija neće biti manja od 80% minimalne zarade u Crnoj Gori.

3. Stipendije učenicima i studentima će iznositi 50 – 80% minimalnih zarada u Crnoj Gori.

4.Smanjiće se iznosi koje političke stranke i kandidati za predsjednike države dobijaju u izbornom procesu odnosno nakon njega – na teret građana Crne Gore.

5. Tražićemo donošenje posebnog zakona, kojim će se urediti liječenje naših građana u zemlji i inostranstvu, dok će država isplaćivati njihovim porodicama odnosno staraocima, adekvatnu naknadu tokom čitavog trajanja spriječenosti za obavljanje posla.

6. Donošenje nove kaznene politike u kojoj će se racionalnije prići kaznama i troškovima pritvorenih i zatvorenih lica – koje plaćaju građani Crne Gore.

7. Država će preuzeti finansiranje svih studenata, koji budu redovno upisivali studijske godine – na svim univerzitetima.

8. Kultura – kao jedno od dominantnih pitanja jednog naroda, će biti ispromovisana i podržana – u svim aspektima.

9. Takođe, poseban osvrt daćemo na politiku komunalnih djelatnosti, kojom se sada građani opterećuju novčano u najtežim životnim situacijama.

10. Otvorićemo veliki broj novih kompanija u državnoj ili mješovitoj svojini i pokušati da ponovo otkupimo naše nekadašnje privredne gigante.

Crne Gora prije svega!

Za snagu srednjeg sloja!

Republikanski pokret Crne Gore – RepublikanciKomentari

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Ovo je manje od Jakova. To je bruto zarada a PES je neto. Dalje PES odmah hoće 1500 neto (oko 2000 bruto) a Republikanci u periodu 2023 – 2027 zaradu od 2025 bruto. Znači – Jakov nudi odmah bruto 2000 a Republikanci za 4,5 godina nude 2025!


Povezani članci