Skip to main content

U susret predsjedničkim izborima

Pepić se ogradio od DPS koalicije i podržao Đeljošaja

Pepić se ogradio od DPS koalicije i podržao Đeljošaja


Odbornički kandidat mr Adnan Pepić sedmi na listi koalicije „Pravim putem“ (DPS-DUA-SD-BS) ogradio se od te političke grupacije i podržao Albanski forum i Nika Đeljošaja.
Odbornički kandidat mr Adnan Pepić sedmi na listi koalicije „Pravim putem“ (DPS-DUA-SD-BS) ogradio se od te političke grupacije i podržao Albanski forum i Nika Đeljošaja.


Pepić se ogradio od DPS koalicije i podržao Đeljošaja
Pepić, Foto: twitter.com/AdPepic

Obraćanje Pepića prenosimo u cjelosti:

Poštovani Bošnjaci, poštovane građanke i građani Tuzi,

Polazeći od načela političke principijelnosti i programskih načela Bošnjačke stranke obavještavam vas da izražavam otklon od stranputice kojom je krenuo Opštinski odbor Bošnjačke stranke Tuzi, pogotovo imajući u vidu kakve posljedice takvo rukovođenje može imati na tradicionalno dobre odnose i svakodnevno funkcionisanje između Bošnjaka i Albanaca u opštini Tuzi, ali i uopšte u Crnoj Gori.

Politika Bošnjačke stranke je koncipirana da zastupa interese bošnjačkog naroda, ali ne na uštrb bilo koje druge zajednice. Interes Bošnjaka, a samim tim i Bošnjačke stranke, jesu dobri odnosi sa svim drugim nacionalnim i vjerskim zajednicama, naročito dobri odnosi sa manje brojnim nacionalnim zajednicama, gdje posebnu tradiciju njegujemo u odnosima sa Albancima.

U prethodnom periodu smo u opštini Tuzi obavljali vlast skupa sa Albanskim forumom. Ta vlast je u mnogim segmentima bila dobra i korektna, iako su pojedinci iz Bošnjačke stranke zbog ličnih interesa bili kočničari realizaciji projekata na Karabuškom Polju i Kuće Rakića, naselja u kojima je bošnjačko stanovništvo većinsko.

Ti pojedinci, koji su predstavljali Bošnjake i Bošnjačku stranku, nisu se pridržavali osnovnih programskih načela i principa Bošnjačke stranke i nisu se rukovodili interesima bošnjačkog naroda. U konačnici su na neprincipijelan način, što nije svojstveno bošnjačkom narodu, okrenuli leđa onima od kojih su protekle 4 godine dobijali sve benefite.

Takvom politikom su narušili tradicionalno dobre odnose sa albanskim partijama i pokušali poremetiti i odnose dva naroda, što je u suprotnosti sa politikom koju BS od osnivanja njeguje i vodi.

Politički odnos koji smo imali sa Albanskim forumom nije trebalo narušavati, naročito ne zbog ličnih interesa pojedinaca.

Stoga pozivam svoje buduće stranačke kolege u opštinskom parlamentu da u interesu naroda i stranke čiji smo predstavnici skupa radimo na ponovnom uspostavljanju povjerenja i dobrih odnosa sa Albanskim forumom i damo podršku njihovom lideru Niki Đeljošaju za novi mandat, s kojim treba ojačati saradnju, što ću ja učiniti u interesu Bošnjaka koji žive u opštiniTuzi, a u skladu s politikom Bošnjačke stranke, naveo je Pepić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci