Skip to main content

“Tražimo hitnu vanrednu sjednicu SO Budva”

PES Budva: Raspisati prijevremene lokalne izbore u što kraćem roku

PES Budva: Raspisati prijevremene lokalne izbore u što kraćem roku


Opštinski odbor Pokreta Evropa sad saopštio je da u toj opštini potrebno je raspisati lokalne izbore u što kraćem roku.
Opštinski odbor Pokreta Evropa sad saopštio je da u toj opštini potrebno je raspisati lokalne izbore u što kraćem roku.


PES Budva: Raspisati prijevremene lokalne izbore u što kraćem roku
Budva/Ilustracija

“Poštovani građani i građanke Budve, Svjedoci smo politički neodrživog stanja u kojem se, sticajem okolnosti, nalazi  Sjednice SO Budve se ne održavaju redovno, a predsjednik opštine se nalazi u pritvoru. Što je najgore, bez naznaka da će u skorije vrijeme biti u situaciji da obavlja svoju funkciju”, saopšteno je iz PES-a.

Bez namjere da bilo koga, kako kažu, optužuju ili presuđuju, a time prekrše presumpciju nevinosti, Pokret Evropa Sad (PES), kao druga najača politička lista po broju glasova u opštini, na poslednjim parlamentarnim izborima, ne može nijemo da sjedi i posmatra ukupnu društveno-političku agoniju.

“Svjedoci smo i propuštene istorijske šanse da budemo Evropska prijestonica kulture, zbog nefunkcionalnosti, neažurnosti i neprofesionalnosti pojedinaca u aktivnoj vlasti, iako je naša opšina bila favorit i zasluživala “ispuštenu” titulu! Inicijalni odbor PES Budva, traži da se u najkraćem mogućem roku raspišu prijevremeni lokalni izbori, na kojima će biti iskazana volja i formirana vlast po mjeri svih građana i građanki Budve. Samim tim će biti stvoreni uslovi za normalno funkcionisanje lokalne vlasti, a svi kapitalni projekti realizovani”, navode u saopštenju,

Zahtijevaju od predstavnika aktuelne vlasti u Opštini Budva da zakažu vanrednu sjednicu SO Budva, na kojoj bi bili izabrani novi nosioci funkcija, sa zadatakom pokretanje procedure za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora kao najlegitimnijeg rešenje za postojeću situaciju.

Takođe, kako kažu, oni bi do okončanja izbornog procesa upravljali opštinom, sve u skladu sa zakonima i lokalnim propisima.

“Na taj način smatramo da bi se u okviru zakonima definisanih najkraćih mogućih rokova, privremeno stanje u našoj opštini, koliko toliko dovelo u redovno. Jedino što treba da uradimo jeste da damo šansu građanima i građankama Budve da odluče. PES nema dilemu, oni znaju najbolje ko treba Budvom da upravlja, ko je spreman da se prihvati izazova budućnosti i ko su ljudi od povjerenja”, zaključuju u saopštenju.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci