Skip to main content

Pisonero: Ohrabrujemo posvećenost Vlade reformama, institucije i stranke da rade zajedno

Pisonero: Ohrabrujemo posvećenost Vlade reformama, institucije i stranke da rade zajednoPisonero: Ohrabrujemo posvećenost Vlade reformama, institucije i stranke da rade zajedno
Ana Pisonero: Foto: Agencije

Pisonero naglašava potrebu da svi politički subjekti pokažu maksimalnu odgovornost kako bi se što prije došlo do deblokade ključnih, nerješenih imenovanja u pravosuđu.

Proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji zasnovan je na ispunjavanju reformi, naročito u oblasti vladavine prave, kazala je za Televiziju Nikšić portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

“Crna Gora je otvorila sva pregovaračka poglavlja. Prioritet za dalji opšti napredak ostaje ispunjavanje privremenih mjerila u oblasti vladavine prava.”

Pisonero je kazala da je na nedavno održanoj Međuvladinoj konferenciji EU istakla posvećenost Vlade Crne Gore reformskim procesima.

“Na drugoj političkoj Međuvladinoj konferenciji sa Crnom Gorom, ohrabrili smo kontinuiranu posvećenost vlade reformama u procesu pridruživanja EU, kako bi se riješila otvorena pitanja i kako bi se dostigla sljedeća prekretnica u procesu integracije Crne Gore u EU”.

Pisonero je naglasila da EU pozdravlja napredak i posvećenost Crne Gore u brojnim oblastima.

“Vidimo da se nastavlja pozitivan trend u borbi protiv trgovine ljudima i krijumčarenja droge, na primjer.”

Stav Evropske unije je da sve crnogorske institucije i politički subjekti trebaju da pokažu maksimalnu posvećenost i odgovornost u procesima koji prate pridruživanje Crne Gore Uniji.

“Da bi se nastavile integracione reforme, u duhu odgovornosti i u interesu građana, sve crnogorske institucije i političke stranke moraju da rade zajedno i konstruktivno, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, uključujući deblokadu ključnih, nerješenih imenovanja u prvosuđu i bez vraćanja na prethodna dostignuća u ovoj oblasti”, zaključila je portparolka Evropske unije.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci