• Vijesti
  • Politika
  • Pokretanje izviđaja SDT-a protiv Samardžića upozorenje za Mila zbog njegove uloge u 90-im?

Pokretanje izviđaja SDT-a protiv Samardžića upozorenje za Mila zbog njegove uloge u 90-im?

Pokretanje izviđaja SDT-a protiv Samardžića upozorenje za Mila zbog njegove uloge u 90-im?Pokretanje izviđaja SDT-a protiv Samardžića upozorenje za Mila zbog njegove uloge u 90-im?
Ilustracija

“Djeluje kao upozorenje, zar ne? Što njega sada izvlače? Da bi Katnića možda dodali? Meni djeluje tako, ako nisam previše konspirativan? Možda čak i kao upozorenje za Mila zbog njegove uloge u 90im? Jer , evo kako nam pokazaše , dovoljna je jedna naslovnica Vijesti i da se čitava stvar krene razmotavati u nezgodnom pravcu?

Otkud sad ovaj grom iz vedra neba povodom nečeg za što smo mislili da je daleko iza nas, da je već odavno ad acta! Ovo liči na snajperski pucanj iz daljine. Ali i bruralne prijetnje novinaru Lukoviću, autoru istraživanja vezanog za ulogu Samardžića u granatiranju Dubrovnika – govore nam da čitava stvar nije ni najmanje bezazlena, naprotiv, zaključio je Kovačević.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo, koje vodi glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, formiralo je krivični predmet protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, admirala u penziji Dragana Samardžića, zbog njegove moguće uloge u ratnim zločinima protiv civilnog stanovništa počinjenih u jesen 1991. u Dalmaciji.

”Nakon objavljenog teksta na portalu ‘Vijesti’ pod naslovom ‘Granatiranje Splita i uloga Dragana Samardžića’, Specijalno državno tužilaštvo je, tim povodom, po službenoj dužnosti, formiralo krivični predmet radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da su učinjena krivična djela ratnih zločina. Predmet je dodijeljen u rad specijalnom tužiocu koji je, godišnjim rasporedom poslova, određen za rad na tim predmetima”, potvrđeno je juče “Vijestima” iz kabineta vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović.

”Vijesti” su u nedjelju objavile tekst o Samardžićevoj ulozi kao oficira tadašnje Jugoslovenske Ratne mornarice u napadu Taktičke grupe “Kaštela” na ciljeve u gradu Splitu i najbližoj okolini, 15. novembra 1991. Ratni brodovi u sastavu TG “Kaštela”, među kojima je bila i raketna topovnjača RTOP – 406 pod komandom tada poručnika fregate Dragana Samardžića, su iz odmazde za to što su hrvatske snage noć ranije improvizovanim torpedom pogodile i teško oštetile patrolni čamac PČ-176 kojom prilikom su poginula trojica pripadnika JRM, u ranim jutarnjim satima 15. novembra 1991. napale i granatirale ciljeve u Splitu i na obližnjim ostrvima.

”Vijesti” su inače, pozvale admirala u penziji Dragana Samardžića i ponudile mu da odgovori na naša pitanje u vezi svoje uloge u napadu brodova JRM na Split 15. novembra 1991. On je rezolutno odbio da to učini.

”Ne želim da odgovaram na bilo koja vaša pitanja”, istakao je Samardžić, iako je samo dan ranije na Tviteru prozvao novinara “Vijesti” i saopštio da je spreman da objavi sve u vezi svih kontroverznih apsekata njegove karijere i službe, posebno u zadnjih 15 godina.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services