Skip to main content

Popović na kongresu ALDE saveza liberala Evrope

Popović na kongresu ALDE saveza liberala EvropePopović na kongresu ALDE saveza liberala Evrope
Foto: Adria.tv

Kako je saopšteno iz LP, na kongresu se bira novo rukovodstvo ALDE, a ta partija je punopravna članica pomenutog evropskog političkog saveza.

Svečanom otvaranju su, kako navode, prisustvovali lideri liberalnih stranaka Evrope, evropski poslanici, premijeri i ministri država EU.

“Na Kongresu su govorili Havijer Betel premijer Luksemburga, Margaret Vestager potpredsjednica Evropske Komisije, Aleksandar de Kro premijer Belgije, Stefan Sežurn EU poslanik i lider ALDE u Evropskom parlamentu kao predstavnik partije predsjednika Francuske Makrona, koja je članica ovog saveza. Glavne teme diskusija bile su kretanje i jačanje Evrope u budućnost te put ka održivom, sigurnom i nezavisnom sistemu EU”, navodi se u saopštenju LP.

Popović se tom prilikom susreo sa premijerom Luksemburga Betelom, kandidatom za čelo ALDE i poslanikom EP Ilhanom Kjučukom, liderom LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope Romanom Jakičem i drugim liberalnim liderima Evrope.

Oni su, kako je saopšteno, na marginama kongresa razgovarali o evropskoj perspektivi regiona i budućem proširenju EU, te položaju Crne Gore u tim procesima.

“Sjutra se očekuje izborni dan na Kongresu, a nakon izbora rukovodstva biće dodijeljena i medalaj za liberalizam koja nosi ime preminulog lidera ovog saveza “Hans Van Balen”, koji je bio i veliki prijatelj Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju LP.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci