Skip to main content

Prava Crna Gora: Bez advokata Markovića u ekspertskom timu dobili bi jednoumlje

Prava Crna Gora: Bez advokata Markovića u ekspertskom timu dobili bi jednoumljePrava Crna Gora: Bez advokata Markovića u ekspertskom timu dobili bi jednoumlje
Foto: Prava Crna Gora

Podsjećaju da su predložene članice komisije za analizu Temeljnog ugovora dekanka Pravnog fakulteta Aneta Spaić i izvršna direktorka NVO HRA Tea Gorjanc Prelević uslovile su svoj rad u timu Markovićevim izlaskom iz istog, i to zbog navodnih ranijih diskriminišućih izjava na račun žena i LGBT osoba.

“Poštujući nesumnjivu stručnost gospodina Markovića, kao i njegov dosadašnji angažman u pregovorima sa SPC, Prava Crna Gora ističe da je neprihvatljivo da još jedna prljava igra prođe tek tako. Jasno je da se iza situacije nastale zbog navodnih spornih stavova advokata Markovića kriju političke igre čiji je jedini cilj njegovo odstranjivanje iz ekspertskog tima. Na taj način bi se isključila svaka mogućnost razmjene argumenata i stvorila bi se atmosfera jednoumlja zasnovana na paušalnim navodima, u odsustvu valjanih argumenata”, navode u saopštenju.

Dodaju da ovakvi, jeftini trikovi upravo dokazuju da formiranje ekspertskog tima nije ni bilo potrebno, već njegovo postojanje služi isključivo, kao paravan da se još jednom izbjegne potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i održi neuređeno i nezakonito stanje prema ovoj vjerskoj organizaciji.

“Prava Crna Gora poziva Dritana Abazovića da hitno riješi novonastalu situaciju, pružajući pri tome punu podršku advokatu Markoviću, čije je učešće u Komisiji za analizu Temeljnog ugovora neophodna zbog njegove stručnosti pogotovo u ovoj oblasti”, navode u Pravoj CG.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci