• Vijesti
  • Politika
  • Presker: Dobro je da je postignut dogovor o izborima u jednom danu

Presker: Dobro je da je postignut dogovor o izborima u jednom danu

Presker: Dobro je da je postignut dogovor o izborima u jednom danuPresker: Dobro je da je postignut dogovor o izborima u jednom danu
Foto: TVCG

On je u emisiji Fokus na TVCG rekao da vjeruje da će se, ako se došlo do konsenzusa o sastavljanju takve vlade, lakše postići potrebne reforme na putu evropskih integracija.

„Imamo već taj prvi korak konsenzusa stvaranja mogućnosti da se unaprijedi cjelokupan sistem, i da se ide dalje“, rekao je Presker.

Bitno je vidjeti da i partije koje sada ne podržavaju novu većinu podržavaju članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

„Ako je njima za cilj članstvo u EU, i Demokrate i DF, javno su više puta rekli da nema drugog cilja do članstva u EU, tu treba da i oni pokažu svoju konstruktivnost. Treba postići jak konsenzus između svih političkih i društvenih aktera, da se napravi iskorak“, rekao je Presker.

To je sada posebno važno, naročito zbog rata Ukrajini koji utiče na sve nas kroz rast cijena hrane i energenata.

On smatra da su posljednja dešavanja koja se tiču borbe protiv organizovanog kriminala pozitivan signal.

Dobro je, kaže, da je postignut dogovor o održavanju lokalnih izbora u jednom danu, kako se na birališta ne bi izlazilo tokom turističke sezone.

„Kad su izbori uvijek je zagrijana klima, da se ne šalje signal prema inostranstvu i turistima koji dolaze u Crnu Goru“, rekao je Presker.

Govoreći o inicijativi Open Balkan, on je rekao da bi ona trebalo da počiva na zdravim odnosima međusobnog poštovanja i uvažavanja: „Jer vidimo, posebno odnos unutar BiH, uticaj Srbije, odnos Kosova i Srbije“.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services