Skip to main content

Prinudna uprava u Tivtu gotovo izvjesna

Prinudna uprava u Tivtu gotovo izvjesnaPrinudna uprava u Tivtu gotovo izvjesna
Foto: SO Tivat

Vanredni lokalni izbori, čini se, jedino su moguće rješenje višemjesečne političke krize u Tivtu, koja traje od početka septembra prošle godine kada je SDP povukla podršku koju je do tada davala manjinskoj vlasti lokalnih građanskih lista Narod pobjeđuje, Bokeški forum i Goran Božović- Časno i odgovorno za bolji Tivat.

Zbog bojkota SDP-a i opozicije (DPS, HGI, SD), već četiri sjednice nijesu imale kvorum, kazao je Radiju Crne Gore predsjednik Skupštine Opštine Tivat Andrija Petković.

“Naredna sjednica Skupštine Opštine Tivat zakazana je za 10. februar. Odbornici koalicije Narod pobjeđuje, Bokeški forum i Goran Božović-Časno i odgovorno, podnijeli su zajedničku inicijativu da

se na dnevnom redu nađe skraćenje mandata SO Tivat, čime smo pokazali da ne bježimo od izbora,” kaže Petković, ocjenjujući da je izlazak na birališta neminovnost.

Upitan očekuje li da će odbornici opozicije i SDP-a doći na narednu sjednicu i tako spriječiti uvođenje prinudne uprave u Tivtu, Petković kaže da je to stvar njihovog promišljanja.

“Bojkot je legalno sredstvo političke borbe, da li je i opravdano to je drugo pitanje. S obzirom na rezultate ostvarene u budžetu i započete projekte mislim da nije. Ali ne vršimo pritisak ni na koga da

dođe na sjednicu. To je stvar njihove političke volje i rezonovanja,” dodaje Petković.

Da stav SDP-a Tivat ostaje nepromijenjen, ističe predsjednik Opštinskog Odbora te partije Aleksandar Đurović.

“Nije postignut nikakav dogovor niti pomak vezano za političku situaciju u Tivtu. Ako ne bude nikakvih promjena u naredna dva dana, na sjednicu zakazanu za 10. februar nećemo doći”, kaže Đurović.

Neće ni odbornici DPS-a, poručuje predsjednica Opštinskog Odbora DPS-a Tivat Dubravka Nikčević.

“Od početka septembra bilo je dovoljno vremena da se neke stvari u Tivtu promijene. Međutim, za to nije bilo volje koalicije na vlasti. Sve ovo vrijeme u opticaju su bile neke opcije i kalkulacije do kojih, kao što vidite, nije došlo”, objašnjava Nikčević.

Zato će, zaključuje, čekati odluku Vlade koja bi prema zakonskim propisima, ukoliko ni u četvtak ne bude sjednice, trebalo da raspusti tivatsku Skupštinu i uvede tzv. privremene mjere.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci