Skip to main content

SA ZAVRŠNE KONVENCIJE U PODGORICI

PzP: Nastaviti dinamičnije sa reformama za spas zemlje

PzP: Nastaviti dinamičnije sa reformama za spas zemlje


Pokret za promjene uvijek je bio avangardna politička i ideološka struja, ali i ona koja je, prateći savremene trendove u EU i svijetu, donosila Crnoj Gori značajne napretke, poručeno je sa završne konvencije te partije.
Pokret za promjene uvijek je bio avangardna politička i ideološka struja, ali i ona koja je, prateći savremene trendove u EU i svijetu, donosila Crnoj Gori značajne napretke, poručeno je sa završne konvencije te partije.


PzP: Nastaviti dinamičnije sa reformama za spas zemlje
Foto: Pokret za promjene

U Muzičkom centru sinoć je održana završna konvencija Pokreta za promjene, koja je kako navode ujedno, predstavljala i retrospektivu nastanka, trajanja, razvoja PzP-a još od 2006. godine, kada su se oko ideje međunacionalnog pomirenja u cilju dinamičnog rada na društvenom boljitku, okupili stručnjaci iz različitih oblasti.

“Pokret za promjene je prepoznat kao partija koja ima nultu stopu tolerancije prema korupciji i organizovanom kriminalu, i koja nudi konkretna rješenja za razvoj i prosperitet Crne Gore. Bez obzira na okolnosti, Pokret za promjene ipak ima kontinuitet ostvarenih reformskih ciljeva koji se tiču poboljšanja socio-ekonomskog položaja građana, medicinskih i prosvjetnih radnika, ostvarenje ženskih prava, ali i najvažniji cilj je postignut – smjena stabilokratije koja je vladala 3 decenije”, saopšteno je iz PzP-a.

Kako navode sa skupa je poručeno da Crna Gora mora nastaviti dinamičnije sa reformama za spas zemlje, kako bi se stekli uslovi da se pridruži porodicama naprednijih i uređenijih društava EU.

“Jedna od važnih poruka bila i je i ona koja se tiče imperativa savremenog svijeta, očuvanja životne sredine, jasno definisanje strateških ciljeva kada je u pitanju ekonomija i ekologija, i građenje Crne Gore prema konceptu ekološke države. Zato je i ambijent završne konvencije simbolički, cvijećem i cvjetnim tepihom, kao nastavak šire akcije sađenja drveća širom gradova Crne Gore, umjesto skupih bilborda za samopromociju, dao važne poruke”, navode u PzP-u.

Sa skupa je, takođe, poručeno da je misija koja je vezivala PzP u političkom savezu Demokratski front završena onog trenutka kada je srušena trodecenijska vladavina bivšeg režima, te su se stekli uslovi da svoj put PzP nastavi samostalno, vođen iskustvom, znanjem, mudrošću, i beskompromisnošću kada je u pitanju borba protiv korupcije, kriminala, ali i borba za sveobuhvatne ekonomske, pravne i ukupne socijalne reforme.

“Građenje ambijenta međunacionalnog povjerenja, afirmisanje građanskog koncepta društva, snažna borba protiv narastajućeg ekstremizma, vršnjačkog nasilja, te snažna, organizovana i jasno strateški definisana borba protiv siromaštva kao glavnog problema crnogorskog društva, su neki od imperativa koji su se mogli čuti na završnoj konvenciji, a koji su temeljno, između ostalih, obrađeni u samom programu “Prvo Crna Gora – reforme za spas zemlje”, po kojima je ova partija inače prepoznata”, saopšteno je iz PzP-a.

Na konvenciji su govorili Milo Popović, kandidat za poslanika iz Mreže mladih Pokreta za promjene, potpredsjednica partije Branka Bošnjak, zamjenik predsjednika prof. Branko Radulović i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

Nastupio je i muzički ansambal Maestro, dok je program vodila medijatorka Neda Papović Marković.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci