• Vijesti
  • Politika
  • Savjet za odbranu i bezbjednost: Bez dodatnih vojnika, moguće slanje u misiju NATO-a

Savjet za odbranu i bezbjednost: Bez dodatnih vojnika, moguće slanje u misiju NATO-a

Savjet za odbranu i bezbjednost: Bez dodatnih vojnika, moguće slanje u misiju NATO-aSavjet za odbranu i bezbjednost: Bez dodatnih vojnika, moguće slanje u misiju NATO-a
Foto: Kabinet predsjednika

Na sjednici je razmatran predlog Ministrastva odbrane Crne Gore koji se odnosi na upućivanje jedinica Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza u svrhu odgovora na krize, a Savjet će utvrđeni predlog dostaviti Skupštini Crne Gore na razmatranje i odlučivanje.

Kako naglašavaju u saopštenju iz Kabineta predsjednika države, sjednicom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u radu je učestvovala predsjednica Skupštine Danijela Đurović i predsjednik Vlade Dritan Abazović, a po pozivu i ministar odbrane Raško Konjević.

Savjet je, na današnjoj sjednici, utvrdio i nacionalna ograničenja pripadnika Vojske Crne Gore za vrijeme angažovanja u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za sprovođenje aktivnosti odgovora na krize.

Na današnjoj sjednici predstavljen je Izvještaj o stanju u Vojsci za 2021. godinu, kao i izvještaje o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i međunarodnim vježbama u 2021. godini.

Članovi Savjeta informisani su da je Vojska Crne Gore od planiranih 14 međunarodnih vojnih vježbi učestvovala na 11, od kojih su četiri izvedene u Crnoj Gori.

U zaključku je konstatovano da su pripadnici Vojske Crne Gore na vježbama u 2021. godini značajno unaprijedili taktike, tehnike i procedure iz domena izvođenja operacija u urbanoj sredini, u uslovima kompleksnih prijetnji, operacija podrške miru, kao i pomorskih operacija. 

Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services