Skip to main content

“SNP koristi Temeljni ugovor da sakrije izdaju, vlada što prije da padne”

“SNP koristi Temeljni ugovor da sakrije izdaju, vlada što prije da padne”“SNP koristi Temeljni ugovor da sakrije izdaju, vlada što prije da padne”
Foto: Prava CG

“Cirkus koji se ovih dana odvija ispred Cetinjskog i drugih manastira i crkava slika je i prilika nazadnih politika koje su upravljale Crnom Gorom tri decenije, ali i primjer kako ministar Adžić doživljava pa i propagandistički zloupotrebljava, ali i skupa sa svojom odlazećom Vladom gazi Temeljni ugovor”, kazala je Deletić.

Nema, kaže, većeg licemjerstva o priči oko Temeljnog ugovora od onog koje trenutno na primjeru sprovode SNP i URA, a o čemu, kako dodaje, Prava Crna Gora priča od kad se krenulo u rušenje 42. Vlade.

“SNP ni jednim slovom da osudi orkestrirani atak na Cetinjski manastir i imovinu SPC do koje im je navodno mnogo stalo. Više im je ovih dana stalo do priče o rušenju Vlade i foteljama koje su dobili za temeljnu izdaju sakrivenu iza priče o Temeljnom ugovoru”, navodi se u saopštenju.

Dovoljan je, kaže Deletić, samo jedan tvit funkcionera URE pa da do srži ogoli motive potpisivanja Temeljnog ugovora, i dodaje da su oni nakon najnovijih ataka na imovinu SPC jasni.

“Gdje je, gospodine Adžiću, prezumpcija nevinosti za monahinju Cetinjskog manastira? Je li vaše ohrabrivanje primitivizma vaša poslednja slamka spasa? Zar se ovako štiti imovina jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori? Zar se ovako poštuje i sprovodi Temeljni ugovor?”, pita Deletić.

Da je aktuelnoj Vladi stalo do zakona i Temeljnog ugovora, Delić kaže da bi “provokatori koji atakuju pod plaštom patriotizma i zastava na svetinju kakva je Cetinjski manastir već bi bili procesuirani, ne bi SNP ćutao i odobravao lažne prijave za rušenje ugleda Crne Gore”.

“Prava Crna Gora je pozdravila potpisivanje Temeljnog ugovora, ali se u najbržem mogućem roku ispostavilo tačno ono što mjesecima pričamo da se Temeljni ugovor, najglasovitije u SNP-u, koristi kao smokvin list za izdaju i popunjavanje mjesta po dubini korumpiranim kadrovima DPS-a”, dodaje Delić.

Ona je dodala da je Prava jedna od partija koje ne trguju sa Temeljnim ugovorom.

“Ipak, za razliku od konstituenata odlazeće parlamentarne većine postoje partije, a Prava Crna Gora je sa ponosom jedna od njih, koje sa Temeljnim ugovorom ne trguju i kojima ovakav dokument nije samo parče papira iza koga će se poput vas sakriti svaki put kad se zadrmaju fotelje. Upravo je ovakav odnos prema Temeljnom ugovoru – licemjeran, propagandistički i u službi zaštite fotelja, a ne zaštite imovine jedne vjerske zajednice – još jedan u dugom nizu razloga zašto ova Vlada treba da padne”, zaključila je generalna sekretarka Prave Crne Gore.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci