Skip to main content

PREDSJEDNIK NEMANJA VUKOVIĆ ZAKAZAO SJEDNICU

SO Nikšić o smjeni Kovačevića 5.avgusta

SO Nikšić o smjeni Kovačevića 5.avgusta


Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković zakazao je 15. sjednicu za 5.avgust.
Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković zakazao je 15. sjednicu za 5.avgust.


SO Nikšić o smjeni Kovačevića 5.avgusta
Foto: Adria.tv

Prva tačka dnevnog reda predstojeće sjednice lokalne skupštine je predlog odbornika opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. U obrazloženju predloga navedeno je da se Kovačevićeva mjena traži zbog “ nepoštovanja Ustava Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola“.

„Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u konntinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnj Gori i prema njenim simbolima“, navedeno je između ostalog u zahtjevu za razrješenje.

Povod za novu inicijativu za Kovačeviću smjenu opozicionim odbornicima nikšićke skupštine bio je nedavni događaj kada je Kovačević prisustvovao obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra. Tokom intoniranja himne problematizovan je položaj prsti njegove ruke. Kovačević je demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni.

„Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika Opštine Nikšić“, istaknuto je u zahtjevu.

Inicijativu je potpisalo 17 opozicionih odbornika, a među njima su i odbornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić, dok su ostali iz DPS-a.

Odbornici nikšićke skupštine na predstojećoj sjednici razmatraće i izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine,kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o cijenama gradskog Komunalnog preduzeća.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci