Skip to main content

Čestitke iz regiona

Spajiću izbor Vlade čestitali Brnabić, Plenković, Rama…

Spajiću izbor Vlade čestitali Brnabić, Plenković, Rama…


Povodom izbora 44. Vlade Crne Gore na adresu kabineta predsjednika Vlade stigle su i čestitke iz regiona.
Povodom izbora 44. Vlade Crne Gore na adresu kabineta predsjednika Vlade stigle su i čestitke iz regiona.


Spajiću izbor Vlade čestitali Brnabić, Plenković, Rama…
Spajić – Foto: Filip Filipović/ADRIA

Kako je saopšteno iz Spajićevog kabineta, uspjeh u radu poželio mu je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković.

„Uvjeren sam da ćemo odnose između naših dviju država nastaviti graditi u iskrenom dobrosusjedskom duhu te da će naša saradnja donijeti dalje pozitivne iskorake u bilateralnim odnosima. Želim i ovom prilikom naglasiti snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore”, napisao je, između ostalog, hrvatski premijer.

Predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je izrazio najbolje želje i spremnost za jačanje saradnje sa Crnom Gorom.

„Koristim ovu priliku da izrazim svoje interesovanje i posvećenost daljem radu na produbljivanju ukupne saradnje između Sjeverne Makedonije i Crne Gore u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno na putu ka punoj integraciji ove dvije zemlje u EU, uz dalje dijeljenje iskustava, zajedničkih evropskih vrijednosti i benefita”, napisao je Kovačevski.

U čestitki predsjednika Vlade Albanije Edija Rame se, između ostalog, navodi da koristi priliku da potvrdi svoj stav i stav tamošnje Vlade da proširi i dodatno intenzivira odnose između dvije zemlje.

“Naša saradnja, kao i saradnja sa ostalim zemljama regiona, će ubrzati odgovarajuće reforme za našu prioritetnu integracijsku agendu. Želim da istaknem da je albansko stanovništvo u Crnoj Gori stabilan most prijateljstva, važan faktor stabilnosti, mira i integracije”, dodao je Rama.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda građana i jačaju regionalnu povezanost.

Brnabić je Spajiću uputila najbolje želje za uspješno obavljanje dužnosti.

Čestitke povodom izbora na funkciju premijera stigle su i iz Bosne i Hercegovine. Predsjedavajuća Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je u čestitki novoizabranom predsjedniku Vlade izrazila uvjerenje da će dužnost premijera obavljati uspješno i predano, te da će budući koraci biti usmjereni na dobrobit svih stanovnika Crne Gore.

„Produbljivanjem regionalne saradnje, međusobnim razumijevanjem, razmjenom iskustva i znanja šaljemo pozitivan signal i drugim zemljama regije da zajedno možemo postići više, a sve kako bismo ostvarili našu zajedničku viziju stabilne, prosperitetne i evropske budućnosti Zapadnog Balkana”, poručila je Krišto.

I generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu poslala je iskrene čestitke povodom nedavnog imenovanja predsjednika Vlade Crne Gore.

„Savjet za regionalnu saradnju cijeni Crnu Goru kao ključnog partnera u našim zajedničkim naporima da poboljšamo stabilnost i sveukupni prosperitet našeg regiona. Uloga Crne Gore u RCC i njeno aktivno učešće u Procesu saradnje u Jugoističnoj Evropi (SEECP) su zaista za svaku pohvalu”, napisala je Bregu.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci