Skip to main content

Predsjednik Srbije

Vučić: Rekao sam Vulinu: Šta ti je, što se ti treseš? Krenuo sam mirno prema govornici… Nisam htio ni pancir da nosim

Vučić: Rekao sam Vulinu: Šta ti je, što se ti treseš? Krenuo sam mirno prema govornici… Nisam htio ni pancir da nosim


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara u Predsjedništvu Srbije.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara u Predsjedništvu Srbije.Vučić je najavio da će o potezima Prištine govoriti više tokom vikenda.

“Naredna dva dana ću biti u Parizu. Sastajem se sa Boreljom, Makronom, još nekim ljudima. Otkazao sam sve posjete inostranstvu, ne idem u Katar i gdje sve, ali na ovo moram da idem da bismo razgovarali o KiM”.

“Ne mogu da odgovaram na sve to što ti ljudi rade, ali njihove akcije govore da su ustvari sve planirali. Da su željeli incidente, sukobe i poniženje srpskog naroda. Vidite da oni i dalje ne odustaju od svog protivpravnog djelovanja vezanog za registarske tablice. Da im ne pada na pamet da rade na formiranju ZSO. Sada je sasvim ogoljeno i jasno svakome da to što je postojalo od institucija postojalo je zahvaljujući činjenici da mi poštujemo svoju riječ i potpis. A danas kada ih i najveće sile, makar to bilo samo formalno, pozivaju da ispune svoje obaveze, oni će da pričaju sve besmislene priče ovog svijeta i na taj poziv neće odgovoriti, jer je njihov jedini cilj bio da izazovu sukobe i nestabilnost”.

“Budućnost im je sigurna”

Vučić je rekao da će svi srpski policajci sa KiM nastaviti da rade u srpskoj policiji.

“Njihova budućnost je sigurna. Srbija brine o svom narodu”, rekao je Vučić.

Briselski sporazum

Na pitanje o budućnosti briselskog sporazuma, nakon što su Albanci više od 10 godina izbegavali njegovu primjenu, Vučić je rekao da potpisano mora da se sprovede.

“Znači pod jedan ZSO mora da se formira. Nemojte da izmišljate, ovo za tablice ste izmislili”, rekao je Vučić.

Vučić o svjedočenju Lalića

Na pitanje novinara da prokomentariše svjedočenje Lalića, koji je u slučaju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potvrdio da je planiran atentat na predsjednika Srbije, kao i da li očekuje izvinjenje, Vučić je rekao:

“A da li se neko nekada izvinio za tri godine laži o Jovanjici? To se desilo meni i mojoj porodici, i niko se još nije izvinio iako su lagali”, rekao je Vučić.

“Sjećam se tog dana svuda su bili specijalci i snajperisti. Okrenuo sam se prema Vulinu i pitao ga šta ti je šta se treseš? Jer ako smo došli do toga da kriminalci mogu da ubiju predsjednika, onda smo mi krivi. Nisam htio da nosim ni pancir”, ispričao je Vučić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci