• Vijesti
  • Politika
  • Zaharova: Protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore nova epizoda kampanje Zapada i poslušnika

Zaharova: Protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore nova epizoda kampanje Zapada i poslušnika

Zaharova: Protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore nova epizoda kampanje Zapada i poslušnikaZaharova: Protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore nova epizoda kampanje Zapada i poslušnika
Foto: Profimedia

„Taj čin crnogorskih vlasti doživljavamo kao još jednu epizodu hibridne kampanje Zapada i njegovih poslušnika protiv Rusije“, rekla je Zaharova, prenio je „TASS“.

Prema njenim riječima, Rusija ovaj potez doživljava kao nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se makne od politike mehaničkog praćenja destruktivne linije na štetu međunarodne bezbjednosti i sopstvenih nacionalnih interesa.

Zaharova je istakla da Moskva zadržava pravo da preduzme mjere u skladu sa opšte prihvaćenom diplomatskom praksom i dodala da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da će Rusija uzvratiti zbog protjerivanja još jednog ruskog diplomate iz Crne Gore.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je prethodno da je jedan diplomata Ambasade Rusije u Crnoj Gori proglašen personom non grata.

U saopštenju je precizirano da je ruski diplomata proglašen nepoželjnom osobom „zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima“.

Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana za napuštanje teritorije Crne Gore, uručena je ambasadoru Ruske Federacije Vladislavu Maslenikovu, stoji u saopštenju.

 

 Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services