• Vijesti
  • Politika
  • Mandić na završnoj konvenciji: Pružamo ruku, braćo dođite da zajedno gradimo bolju Crnu Goru

TRG NEZAVISNOSTI U PODGORICI

Mandić na završnoj konvenciji: Pružamo ruku, braćo dođite da zajedno gradimo bolju Crnu Goru

Mandić na završnoj konvenciji: Pružamo ruku, braćo dođite da zajedno gradimo bolju Crnu Goru


Predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je večeras na završnoj konvenciji sve čestite ljude da zajedno, kako je rekao, gradimo bolju Crnu Goru. On je istakao da će se raditi na pomirenju, jer je državi to neophodno. Mandić je podvukao da su se opredijelili za to da se „mirimo sa svojim komšijama“.
Predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je večeras na završnoj konvenciji sve čestite ljude da zajedno, kako je rekao, gradimo bolju Crnu Goru. On je istakao da će se raditi na pomirenju, jer je državi to neophodno. Mandić je podvukao da su se opredijelili za to da se „mirimo sa svojim komšijama“.


Mandić na završnoj konvenciji: Pružamo ruku, braćo dođite da zajedno gradimo bolju Crnu Goru
Foto: Filip Filipović, ADRIA

„Izvojevali smo veliku pobjedu 30. avgusta 2020. godine. Ono što je prošao moj sin, sinovac, brat u strahovladi Đukanovića… Toliko je ljudi privedeno, prebijavno. Ali, Crna Gora koja počiva na tradiciji stare Crne Gore je pobijedila. Pozivamo čestite ljude da se pomirimo, tu su naša brača. Pružamo ruku, braćo dođite, da zajedno gradimo bolju Crnu Goru“, rekao je Mandić.

On je kazao da je njegov jedini protivnik Milo Đukanović, i pozvao sve koji su iz straha glasali za DPS da im se pridrže.

„Ali, oni koji su pljačkali i krali državu, moraće da se suoče sa sudovima“, istakao je Mandć.

Obećao je da će državi vratiti sve ono što je bivši režim opljačkao.

„Pozivam sve naše komšije da podrže ujedinjenu i ovako slobodnu Crnu Goru. Hoćemo u miru da živimo sa svima i sa Bošnjacima, Hrvatima i sa svima… Trideset godina je Đukanović dijelio Crnu Goru, to vrijeme dijeljenja je iza nas“, naglasio je on.

Borovnić Bojović: Kraj DPS-a početak za Crnu Goru

Bivša ministarka zdravlja i nositeljka liste DF-a u Podgorici Jelena Borovinić Bojović se osvrnula na pobjedu u Podgorici i na, kako je kazala, institucionalnu sabotažu u režiji DPS-a koja je trajala mjesecima.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

„Kada smo se poslednji put susreli i okupili u velikom broju, dogovorili smo se da promijenimo vlast u Podgorici, da osvojimo slobodu. Uspjeli smo u tome. Pobijedili smo, ponovo smo pobijedili i pobijedićemo opet“, poručila je ona.

Ona je kazala da smo minulih mjeseci naišli na sabotažu institucija.

„Oni, koji su pred kraj svoje vlasti pokazali agresiju prema Crkvi, poslije pada sa vlasti, pokazali su nepoštovanje prema državi i prema narodnoj volji. I tome je, srećom, došao kraj. Ustavni sud potvrdio je ono što smo svi znali“, kazala je ona.ž

Prema njenim riječima, kraj DPS-a znači novi početak za Podgoricu ali i za Crnu Goru.

„I taj početak želimo da gradimo zajedno, posvećeno, planirano i sa ljubavlju. Kao što ćemo obnoviti puteve u našem gradu, tako ćemo obnoviti i naš put u budućnost. Kao što ćemo riješiti problem parking mjesta u našem gradu, riješićemo i problem mjesta u Crnoj Gori, a to znači da će svaki građanin imati svoje mjesto u Crnoj Gori, bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost“, kazala je ona.

„Dosta je bilo progona. Dosta je bilo diskriminacije. Mnogo je bilo tenzija, mnogo je bilo neizvjesnosti. Mnogo je u Crnoj Gori generacija čija su očekivanja iznevjerena. Razlog tome bile su političke elite, kojima je više stalo do uživanja i privilegija, koje vlast omogućava, nego što im je bilo stalo do dužnosti i odgovornosti na koju vršenje vlasti obavezuje“, rekla je ona.

Đukanović: Moramo imati čovjeka koji ima iskustvo i autoritet

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović kazao je da je Crnoj Gori potrebno pomirenje i ujedinjenje.

„Oni od svog rada moraju da žive. Zbog toga na čelu Crne Gore moramo imati čovjeka koji ima iskustvo i autoritet. Danas u oblasti energetike, stvorili smo na stotine novih radnih mjesta. Vjerujte, imamo odličnu viziju kako treba Crna Gora da se razvija. Mi smo u prethodnom periodu vratili dušu Nikšiću. Željezara je ponovo u rukama Crnoj Gori. Ne vidimo zašto se to ne bi desilo i u Podgorici“, kazao je on.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

Lekić: 70 odsto sjevera uz Mandića

Direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je da mu je velika čast što su se 30 godina borili protiv DPS-a i pobijedili su ga.

„Vi ste ga pobijedili. Velika mi je časti zadovoljstvo što imam priliku da prenesem pozdrave od Pljevljaka, i svih građana sjevera. Da vam prenesem poruku da je Sjever uz Andriju Mandića. Prekosjutra, 70 odsto Pljevljaka i 70 odsto građana sjevera glasa za Andriju Mandića“, kazao je Lekić.

U drugom krugu, dodaje, to će biti 90 odsto.

Bratić: Suluda mantra da je DF isto što i DPS

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić kazala je da se ponavlja suluda mantra da je DF isto što i DPS.

„Nisu ih slomili. Optužio me odlazeći predsjednik da sam razorila obrazovni sistem. Sistem iz kog su izbačeni pisci i pjesnici svjetskog ranga. Sistem čiji su kreaotori ponizili nastavnika jer mora da fotografiše ličnu kartu i pokaže nadređenom a onda da govori o etici. Kriva sam. Krivi smo i što smo pravilno raspodijelili časova da bi bilo mjesta i za one koji su 20 godina na birou“, kazala je ona.

Dodala je da su krivi što nisu gledali vjeru i naciju, već su samo gledali čovjeka.

„Andrija je kriv, što se borio protiv poslednjeg diktatorskog režima. Ili je kriv što nije odustao. Kriv je što je istrajan, strpljiv i uporan u borbi kadija ti tuži kadija ti sudi“, poručila je ona.

Milačić: Đukanović će izgubiti imunitet

Predsjednik Prave Marko Milačič tvrdi da će Đukanović izgubiti imunitet.

“ Jedini dijalog koji će on voditi biće sa Vesnom Medenicom, Blažom Jovanićem, Petrom Lazovićem i drugim kriminalcima“, rekao je Milačić.

Božović: Podgorica je kraj vladavine DPS-a

Predsjednik opština Budva Milo Božović kazao je da su u Podgorici održavana sva finala.

„Ja ću vam večeras dati razlog koji je meni jako bitan što se tiče Podgorice. Podgorica je kraj vladavine DPS-a. Kada je ona pala, pao je i DPS. Finale je interesantno jer tu nema popravnog. Iskreno da vam kažem, volim finala, a voli ih i Andrija Mandić. Voli izazov i ima snage. Kad drugi puste gas, on ga dodaje“, kazao je on dodajući da je siguran u njegovu pobjedu.

Pogledajte galerijuKomentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services