Skip to main content

parlamentarni izbori

Živković: Za tri godine su u sjever uložili nula eura, sa sjevera treba da dobiju nula glasova

Živković: Za tri godine su u sjever uložili nula eura, sa sjevera treba da dobiju nula glasova


Za tri godine u sjever Crne Gore uložili su nula eura. Sa sjevera Crne Gore treba da dobiju i nula glasova, rekao je nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” Danijel Živković na jučerašnjoj tribini u Mojkovcu.
Za tri godine u sjever Crne Gore uložili su nula eura. Sa sjevera Crne Gore treba da dobiju i nula glasova, rekao je nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” Danijel Živković na jučerašnjoj tribini u Mojkovcu.


Živković: Za tri godine su u sjever uložili nula eura, sa sjevera treba da dobiju nula glasova

“Takav odnos treba da bude prema svakoj vlasti koja se ignorantski odnosi prema razvoju sjevera Crne Gore”, dodao je Živković, a saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Građanima Mojkovca je, ističu, ukazao do čega su prethodne dvije vlade dovele sjever Crne Gore i predočio koji je dalji plan koalicije koju predvodi.

“Gledao sa svojim očima kako se razara ono što smo mi gradili. Đalovića pećina, Cmiljača, Žarski… Svi ti turistički potencijali koji su trebali da budu sjedište novih radnih mjesta, mjesta, gdje se otvaraju nove investicije, gdje se razvjaju novi hoteli… Šta smo od toga dobili – apsolutno ništa”, kaže Živković.

Kako je rekao, samo 15 miliona eura je potrebno da završe projekte koji su započeti na sjeveru Crne Gore.

“Da su ovi nedobronamjernici i nepomenici 15 miliona eura uložili u sjever, pa makar uzeli sve to za svoju političku korist, otvorili bi radna mjesta i kazali bi – došli smo da pomognemo sjeveru Crne Gore i da pokrenemo privredu. Ništa od toga nijesu uradili. I ne samo što nijesu uradili, nego ono što smo mi zajedno uradili, ostavili su zubu vremena da bude uništeno. To su ovi nedobronamjerni domaćini Crne Gore, koji su zasjeli u fotelje nakon 30. avgusta 2020. godine, koji su se zalijepili za fotelje i koje ćemo od tih fotelja odlijepiti 11. juna”, kazao je on.

Naglasio je da Mojkovčani, kao potomci nepokolebljivih slobodara koji su pali u Mojkovačkoj bici, dobro znaju što znači riječ požrtvovanost.

“Požrtvovanost nas je uvijek okupljala oko zajedničkih ideja i zajedničkih vrijednosti. Mojkovac je bez ikakve kurtoazije, bez ikakvog hvalospjeva uvijek bio nepokoran. Uvijek je bio odstupnica i brana pred onima koji su pokušavali da pokore Crnu Goru. Zato je ovo grad antifašista, grad hrabrih i odvažnih ljudi, grad ljudi koji su uvijek znali kako da se suprotstave naletu degradacije i naletu loših vrijednosti”, poručio je.

Kako je istakao, onako kako se prethodna vlast odnosila i prema Mojkovcu i prema sjeveru Crne Gore, tako građani Mojkovca i kompletnog sjevera treba 11. juna da se odnose prema njima, naglasivši da im ne treba nijedan protest, nijedna povišena riječ, niti snažna retorika, već samo savjest, dobronamjernost, odgovornost i ozbiljnost. 

“Za godinu smijenili smo onu skalameriju od nakaradne, apostolske vlade Zdravka Krivokapića, godinu dana nakon toga smijenili smo i nesrećnu vladu Dritana Abazovića i zahvaljujući svima vama došli do prilike da 11. juna ispravimo sve greške koje su se desile nakon 30. avgusta 2020. godine. Nemojmo dozvoliti da tu grešku sada ne ispravimo”, zaključio je Živković.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Mojkovac Predrag Smolović poručio je prisutnima da su tu jer se nisu pokolebali i posumnjali da su vrijednosti na kojima su gradili odnose prave.

“Vi ste ovdje, jer vjerujete u reformu koju zajednički gradimo, jer poštujete jedni druge i naše zajedničke rezultate, jer se uvijek vodite time da treba tražiti da budete u društvu onoga za koga vjerujete da je bolji od nas, kako bismo rasli i razvijali se”, istakao je Smolović.

Kandidatkinja za poslanicu Zoja Lalović Bojanić je kazala da su oni gradili ovu državu.

“Mi smo izgrađivali njene institucije i zato se još uvijek nekako drže jer smo čvrsto udarali temelje i utkali svu ljubav i pažnju prema čovjeku. Zato smo i te udare čovjeka na čovjeka tretirali kao eto prolazno”, navela je Lalović Bojanić.

Suočili smo se, kaže, sa najvećim izdajama jer su sa druge strane imali nekada i prijatelje i one kojima su pružali ruku podrške.

“Sada je došao trenutak kada više nije pitanje ličnog dostojanstva već je pitanje kolektivnog. To je dostojanstvo ove države, dostojanstvo naše djece danas i dostojanstvo naše djece sjutra. Nemamo pravo, i naša je obaveza da ne ćutimo. Mi hoćemo da radimo, mi hoćemo da vratimo ugled ovoj državi i ugled našim građanima. Mi hoćemo da vratimo ugled i stabilnost poljuljanim institucijama sistema. Zato smo objedinjeni oko ovog “Zajedno!”, jer samo zajedno i jedinstveno, Crna Gora može naprijed”, poručila je Lalović Bojanić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci