Skip to main content

Rusija kaže da su njene snage uništile niz Leoparda njemačke proizvodnje i borbenih vozila Bredli, isporučenih iz SAD-a

Ruski vojnik dobio nagradu od milion rubalja: Uništio njemački tenk Leopard u Ukrajini

Ruski vojnik dobio nagradu od milion rubalja: Uništio njemački tenk Leopard u Ukrajini


Ruski vojnik koji je uništio tenk Leopard njemačke proizvodnje u bici u Ukrajini dobio je nagradu od milion rubalja (11.842 dolara) od privatne fondacije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. U videu koji je objavilo ministarstvo vidi se kako vojnik Andrej Kravcov sjedi na bolničkom krevetu i prima nagradu od Aleksandra Karelina, trostrukog olimpijskog prvaka u rvanju grčko-rimskim stilom.
Ruski vojnik koji je uništio tenk Leopard njemačke proizvodnje u bici u Ukrajini dobio je nagradu od milion rubalja (11.842 dolara) od privatne fondacije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. U videu koji je objavilo ministarstvo vidi se kako vojnik Andrej Kravcov sjedi na bolničkom krevetu i prima nagradu od Aleksandra Karelina, trostrukog olimpijskog prvaka u rvanju grčko-rimskim stilom.Ministarstvo nije reklo kada je i gdje Kravcov uništio tenk niti od čega se liječi u bolnici. Na snimku se činilo da mu nedostaje desna ruka.

Rusija kaže da su njene snage uništile niz Leoparda njemačke proizvodnje i borbenih vozila Bredli, isporučenih iz SAD-a, otkako je Ukrajina pokrenula protivofanzivu ranije ovog mjeseca. Rojters nije mogao nezavisno provjeriti o kojim se brojkama radi.

Ministarstvo odbrane prošle je nedjelje saopštilo da je isplatilo pojedinačne bonuse za više od 10.000 ruskih vojnika od početka rata u Ukrajini, kojega Moskva naziva „specijalnom vojnom operacijom“, za uništavanje ili zarobljavanje ukrajinske ili zapadne opreme. Rečeno je da je cijena 100.000 rubalja za tenk i 300.000 rubalja za avion.

Predajući potvrdu za privatni bonus, Karelin je rekao Kravcovu: „Ovo su divne dodatne isplate za one koji nanose značajnu štetu neprijatelju, povrh onoga što država radi.“ Bonus je isplaćen iz fonda koji je osnovala privatna grupa preduzetnika, što je primjer kako neke ruske kompanije traže načine da javno pokažu svoju lojalnost vojnoj kampanji Kremlja u Ukrajini, prneosi Indeks.hr.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci