Skip to main content

Bekam: Obratite pažnju na Dansku

Bekam: Obratite pažnju na DanskuBekam: Obratite pažnju na Dansku
Foto: Profimedia

„To je veliki trenutak za sve u Kataru. Za Katar je to prilika da pokaže svoju zemlju i svoju ljubav prema fudbalu, svojoj istoriji i kulturi. Dolazak nekih od najvećih igrača u ovom sportu je veliki trenutak za zemlju i regiju“, rekao je Bekam (46), jedan od ambasadora SP-a u razgovoru za FIFA.

Bekam koji je nastupio na tri svjetska i dva evropska prvenstva, posebno se raduje žrijebu koji će se održati u Dohi 1. aprila, prenijela je Hina.

„Žrijeb je nešto čemu se uvijek radujete i kao igrač i navijač. Za igrače je uzbudljivo dok upoznajete svoje protivnike i za koga se morate pripremiti. Trenutak je da igrači i navijači shvate kako je Svjetsko prvenstvo pred vratima i da se atmosfera počinje zagrijavati“.

Biće to prvo kompaktno Svjetsko prvenstvo, sa svim stadionima blizu jedan drugom.

„To je ogromna korist. Najdalje što će reprezentacije morati da putuju je 40-45 minuta autobusom. Na svjetskim prvenstvima na kojima sam igrao trebala su mi dva ili tri dana da se oporavim od igre i putovanja. Za igrača, Katar nudi savršenu postavu“, naglasila je bivša zvijezda engleske reprezentacije, Mančester junajteda, Real Madrida, Milana, PSŽ-a i Los Anđeles Galaksija.

Bekam smatra i da će za igrače biti sjajno što se Svjetsko prvenstvo održava usred fudbalske sezone.

„Kad dođete do kraja sezone, iscrpljeni ste i potrebno je neko vrijeme da se oporavite, više od nekoliko nedjelja. Ovoga puta biće to sredina sezone, tako da je ovo savršeno za engleske igrače, ali i za druge ekipe.

Bekam se osvrnuo i na moguće favorite.

„Moja očekivanja od Engleske su uvijek velika. Smatram da je ovo prava prilika za nas. Ulazimo na turnir u dobroj formi. Samo moramo tako da nastavimo. Kada razmišljate o svjetskom prvenstvu automatski govorite o Brazilu, Argentini i Francuskoj. Sve su to velike nacije koje su osvojile mnoge turnire. Međutim, jedva čekam da vidim i Dansku. Mislim da bi oni mogli biti jedno od iznenađenja“, poručio je Bekam.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci