Skip to main content

VLASNICI POD PRITISKOM

Britanski milijarder želi da kupi Mančester junajted

Britanski milijarder želi da kupi Mančester junajted


Britanski milijarder Džim Retklif zainteresovan je za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajted, izjavio je njegov potparol za londonski dnevnik Tajms.
Britanski milijarder Džim Retklif zainteresovan je za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajted, izjavio je njegov potparol za londonski dnevnik Tajms.



Američka porodica Glejzer, koja je većinski vlasnik Mančester junajteda, našla se pod pritiskom javnosti, jer je klub očajno započeo novu sezonu i nalazi se na posljednjem mjestu Premijer lige bez ijednog boda nakon dva odigrana kola.

Blumberg je objavio da su Glejzeri spremni da prodaju manjinski udio, čime bi se otvorila vrata za ulazak Retklifa u vlasničku strukturu kluba.

“Ako je klub na prodaju, Džim je svakako potencijalni kupac. Ako je tako nešto moguće, zainteresovani smo za razgovor o dugoročnom vlasništvu”, izjavio je Retklifov potparol.

Glejzeri su izloženi intenzivnim kritikama zato što nijesu dovoljno uložili u ekipu ni u stadion Old Traford. Mančester junajted je već pet godina bez trofeja, a dug kluba je porastao na oko 496 miliona funti.

Retklif, koji je na čelu hemijske kompanije INEOS, rodom je iz Mančestera i dugogodišnji je navijač kluba.

“Tu se ne radi o tome je li neko potrošio novac ili nije. Džima zanima ono što može da bude učinjeno odmah, znajući koliko je klub važan za grad, i vjeruje da je ovo pravo vrijeme za resetovanje”, dodao je milijarderov potparol.

Ratklif je bio jedan od mogućih kupaca londonskog Čelsija, nakon što je fond Romana Abramoviča bio prisiljen na prodaju, ali je klub završio u rukama investicione grupe na čelu sa Todom Boelijem.

Mančester je prošlu sezonu završio na šestom mjestu i ostao bez nastupa u Ligi šampiona. U klub je za glavnog trenera doveden Erik Ten Hag iz Ajaksa, ali Holanđanin je loše započeo sezonu, sa dva poraza i šest primljenih golova.​



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci