Skip to main content

Fudbal

FOTO-Zvezda potvrdila: Degenek ponovo među crveno-bijelima

FOTO-Zvezda potvrdila: Degenek ponovo među crveno-bijelima


Svuda pođi, kući dođi.
Svuda pođi, kući dođi.


FOTO-Zvezda potvrdila: Degenek ponovo među crveno-bijelima
Foto: Starsport

Reprezentativac Australije Miloš Degenek vratio se na Marakanu.

Defanzivac se pridružio treninzima Crvene zvezde kako bi održao formu pred Svjetsko prvenstvo u Kataru. Bivši saigrači su Degeneka dočekali raširenih ruku, a njegov prvi trening protekao je u sjajnoj atmosferi.

Degenek nastupa za Kolombus Kru koji nije uspio da se plasira u plej-of MLS lige, pa je štoper odlučio da posljednje pripreme pred start Mundijala odradi na Marakani u svom voljenom klubu.

Stamenom defanzivcu ugovor sa američkim klubom ističe u decembru 2023. godine, a dres Zvezde nosio je u dva navrata.

Podsjetimo, Australija će na Svjetskom prvenstvu Kataru igrati u grupi D sa Tunisom, Danskom i Francuskom.

Kenguri će na otvaranju prvenstva imati za rivala ekipu Tunisa, u drugom kolu će na megdan Dancima, dok ih u finalnoj rundi grupne faze takmičenja očekuje najteži ispit i meč sa aktuelnim prvakom planete, Francuskom.

Miloš Degenek je bio dio reprezentacije Australije i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali je sva tri meča proveo na klupi za rezervne fudbalere.

Ostaje da se vidi da li će u Kataru imati nešto više sreće i da li će, konačno, dobiti priliku da debituje na najvećem sportskom takmičenju na planeti.

Degenek je u dresu nacionalnog tima odigrao 38 utakmica, a za reprezentaciju Australije debitovao je 27. maja 2016. godine u prijateljskom meču protiv Engleske u kojem je uspio da upiše asistenciju u porazu od Gordog albiona rezultatom 2:1.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci