Skip to main content

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Fudbaleri Crne Gore 20. juna protiv Češke

Fudbaleri Crne Gore 20. juna protiv Češke


Najbolja selekcija Češke biće rival fudbalerima Crne Gore u junskom terminu.
Najbolja selekcija Češke biće rival fudbalerima Crne Gore u junskom terminu.


Fudbaleri Crne Gore 20. juna protiv Češke
Foto: FSCG

Čelnici fudbalskih saveza Crne Gore i Češke postigli su dogovor o odigravanju prijateljske utakmice seniorskih reprezentacija– duel dva nacionalna tima zakazan je za 20. jun 2023. godine.

Susret koji će se odigrati na Gradskom stadionu u Podgorici od 20.45 časova biće peti međusobni duel dva nacionalna tima i ujedno prilika za prvi trijumf reprezentacije Crne Gore.

„Sokoli“ su po prvi put sa Česima igrali u istorijskom baražu za plasman na EURO 2012. godine u kojem su Rosicki i drugovi bili bolji – duel u Pragu dimaćin je riješio u svoju korist rezultatom 2:0, dok je revanš u Podgorici završen minimalnim trijumfom gostiju.

Na novo odmjeravanje snaga sa Česima čekalo se do 2019. godine i novog ciklusa kvalifikacija za plasman na EURO 2020. Česi su ponovo bili uspješniji i oba duela odigrana u ovkiru grupe A riješili u svoju korist rezultatom 3:0.

Selekcija Češke trenutno zauzima 38. mjesto na FIFA rang listi, dok se naša selekcija nalazi na 69. poziciji.

Reprezentacija Crne Gore u junu će, prije duela sa Češkom, dočekati selekciju Mađarske u meču trećeg kola kvalifikacija za EURO 2024. Duel sa Mađarima igra se 17. juna na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 18 časova.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci