Skip to main content

Sjutra utakmica sa Kamerunom

Piksi: Pokušaćemo da ukrotimo “lavove”, idemo na pobjedu

Piksi: Pokušaćemo da ukrotimo “lavove”, idemo na pobjedu


Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za novinare istakao da mu se posle mnogo vremena vraća osmijeh, jer se igrači napokon oporavljaju od povreda. Piksi je istakao da za njegov tim Mundijal počinje tek sjutra.
Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za novinare istakao da mu se posle mnogo vremena vraća osmijeh, jer se igrači napokon oporavljaju od povreda. Piksi je istakao da za njegov tim Mundijal počinje tek sjutra.


Piksi: Pokušaćemo da ukrotimo “lavove”, idemo na pobjedu
Foto: FSS

“I ranije smo znali da će prva utakmica biti teška, najviše zbog povreda ključnih igrača u našem timu. Mundijal je praktično posle tog meča počeo za nas, znali smo da ćemo se sa ostale dvije selekcije u grupi boriti za drugo mjesto. Situacija je malo komplikovana za nas jer smo kao i Kamerun počeli porazom”, istakao je Piksi.

Istakao je da tim neće biti identičan onom koji je igrao u prvom kolu.

“Imaćemo promjene u timu u odnosu na meč sa Brazilom. Situacija sa povredama je daleko bolja nego prije deset dana, u kondiciji je, odradio je dva treninga sa ekipom, što nije bio slučaj prije par dana. Kostić će biti u opciji za sjutra, ne kažem da će igrati, ali je bar u protokolu”, izjavio je Dragan Stojković.

Napravljena je analiza meča sa Brazilom.

“Naš problem u drugom poluvremenu bio je taj gdje smo se trošili ni za šta. Statistika kaže da smo pretrčali više od Brazila, a izgleda kao da je to bilo obrnuto. To se desilo zbog velikog broja loših dodavanja i promašenih pasova”, navodi.

Piksi je izjavio da nije bio nasmijan prethodnih dana jer je sedam reprezentativaca bilo van trenažnog procesa u jednom trenutku. Srbija će igrazi ofanzivno, ali će paziti na kontre Kameruna.

“Aspiracije i Kameruna i Srbije su da dođu do pobjede i do važna tri boda. Bićemo ofanzivni, ali moramo i u defanzivi biti kao i u ofanzivi. Stanje igrača me raduje mnogo više nego prethodnih dana. Da li će Vlahović i Mitrović sjutra igrati, vidjećete sjutra. Srbija će protiv Kameruna igrati na pobjedu. Kamerun poštujemo, snažna su ekipa, mogu bilo kome da naprave problem”, rekao je Piksi.

Vanja Milinković Savić je istakao da će se maksimalno spremiti za meč sa afričkom ekipom. 

“Onana je odličan golman, velika je budućnost pred njim, snašao se odlično ove sezone jer je morao da odmijeni Handanovića, o njemu mislim sve najbolje. Pohvale koje sam dobio su mi prijale, podigle su mi samopouzdanje, ali utakmica nam nije donijela bodove pa se ne okrećem njoj. Gledamo samo da se spremimo za Kamerun, a na meni je da se pripremim najbolje, ne znam da li ću imati više ili manje posla u odnosu na meč sa Brazilom, ali se nadam da neću”, naglasio je golman reprezentacije.

Piksi se okrenuo i prozivkama Tijaga Silve:

“Nisam čitao štampu prethodnih dana, on je vrhunski igrač, i njemu je lako da čuva rovitog fudbalera, Mitrović je bio rovit. Žao mi je što nije bio sto posto siguran pa bi vidio kako bi njegovo čuvanje bilo”, uzvratio je selektor Silvi.

“Ove dvije naredne utakmice su ključne za nas, ako hoćemo da prođemo moramo da pobijedimo. Igrači su motivisani, svjesni su šta treba da rade, već smo igrali ove utakmice. Nadam se da ćemo sutra odigrati dobru, takmičarsku utakmicu i očekujem Srbiju na nivou na kom ja želim da je vidim. Kamerun je uvek bio dobar reprezent afričkog fudbala, ima dobru reprezentaciju i kroz istoriju je imao fudbalere koji su obilježili istoriju ovog sporta. Oni mogu u kontri da naprave puno problema, zato moramo biti oprezni i na visokom nivou. Moramo pokušati da ukrotimo ‘lavove’, sjutra ćemo izaći sa najjačim timom koji možemo da oformimo”, dodao je popularni Piksi.

Srbija će i sutra igrati ofanzivno. 



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci