Skip to main content

Sin Peđe Stojakovića dobio ponudu čuvenog univerziteta!

Sin Peđe Stojakovića dobio ponudu čuvenog univerziteta!
Djuk je univerzitet iz Sjeverne Karoline u kojem su stasale brojne NBA zvijezde, kao što su Kajri Irving, Džejson Tejtum, Zajon Vilijamson, Grent Hil, Džej Vilijams…

Andrej Stojaković je nedavno napunio 18 godina, igra na poziciji krila kao i njegov otac, visok je 201 centimetar i mnogi mu prognoziraju obećavajuću karijeru.

“Svaki put kada igram moram da pokažem da mogu mnogo više. Dokazaću da mogu da uspijem i budem Andrej, a ne Peđin sin”, rekao je jednom prilikom Stojaković junior.

Andreja, baš kao i Peđu, krasi “meka ruka” koju ističu kao njegov najveći košarkaški kvalitet.

Mlađi Stojaković je trenutno pozicioniran na 63. mestu za NBA draft 2023. godine od strane sajta “Rivals”, dok ga “ESPN” i “247sports” stavljaju na 103. poziciju.

“Sa 201 centimetrom visine, Stojaković ima tijelo krilnog centra, ali posjeduje rad nogu, brzinu i umijeće dinamičnog niskog krila”, rekao je o Andreju američki novinar Sem Konon.

U srednjoj školi imao je prosjek od 25,3 poena, 9,3 skoka i 1,4 ukradenih lopti po meču.

Šutirao je 49 odsto iz igre, od čega 40 odsto za tri, a 80 odsto sa linije za slobodna bacanja.

“Vidim sebe više kao ol-araund igrača, ali, ako sam iskren, dosta moje igre potiče od njega (Peđe) i rada sa njim. Sve te sitne stvari za koje mi je rekao da su bitne rade posao tokom utakmica, tako da ću se držati toga”, kazao je Andrej.

Njegov otac Peđa je NBA šampion sa Dalas Maveriksima, a najbolju godinu u karijeri je imao sezone 2003/04 sa Sakramentom, kada je prosječno bilježio 24,2 poena, pet skokova, dvije asistencije i 1,2 ukradene lopte po utakmici.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci