Skip to main content

ZA BADVAJZER PIVO TREBA IZDVOJITI 15 EURA

Šok cijene piva u Kataru: Navijači ne mogu da vjeruju koliko košta alkohol

Šok cijene piva u Kataru: Navijači ne mogu da vjeruju koliko košta alkohol


Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti drugačije od dosadašnjih- prvi put će biti održano van standardnog ljetnjeg termina (20. novembar do 18. decembar).
Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti drugačije od dosadašnjih- prvi put će biti održano van standardnog ljetnjeg termina (20. novembar do 18. decembar).


Šok cijene piva u Kataru: Navijači ne mogu da vjeruju koliko košta alkohol
Foto: Tviter

Takođe, u ovoj konzervativnoj muslimanskoj zemlji važe striktna pravila u vezi sa alkoholom koje će morati da poštuju i navijači koji dolaze sa svih strana svijeta. Konzumacija alkohola u javnosti biće zabranjena, ali organizatori su se potrudili da fudbalskim navijačima uživanje u omiljenom piću ne bude uskraćeno.

Najavljivali su organizatori takmičenja cijene oko 10 eura za pola litra piva, ali prema navodima “Gardiana”, jedino službeno pivo, “Badvajzer” će se prodavati po astronomskoj cijeni od 14 dolara, što je oko 15 eura. Takođe postavljene su i cijene za druge napitke pa će tako bezalkoholno pivo koštati 10 eura a voda oko 3 eura. Uživanje u pivu moći će da priušte sebi samo oni koji dokažu da su stariji od 21 godine. Usljed velike vrućine navijačima se sugeriše da piju vodu.

Navijačima će biti dozvoljeno konzumiranje alkohola samo na odabranim lokacijama (hotelski barovi), a biće dozvoljena prodaja piva na površinama oko stadiona. Niko međutim neće smjeti da ga unosi na stadion ili da ga iznesu iz određene zone oko stadiona. Takođe, pivo će biti dostupno i u fan zonama koje organizuje FIFA. Ono će biti dostupno samo u večernjim satima, a cijene će biti astronomske.

Da vlasti Katara rade sve da bi smanjili konzumiranje piva na Svjetskom prvenstvu govori i činjenica da će svjetski priznati proizvođač piva “Badvajzer” morati sedam dana prije početka Mundijala u Kataru da pomjera svoje štandove sa unaprijed određenih lokacija na svih osam stadiona na kojima se igra Mundijal u Kataru. FIFA je zbog strogo regulisanih pravila zatražila od svog glavnog sponzora da svoje štandove premjesti sa udarnih mjesta na “manje uočljivije” lokacije. Teško da će ova uredba doprinijeti manjoj konzumaciji ovog pića, “manje uočljiva” mjesta će postati najuočljivija!

Eventualno kršenje pravila moglo bi navijačima prouzrokovati brojne probleme sa zakonom i ogromne zatvorske kazne. Zbog toga su fudbalski savezi navijačima izdali preporuke o ponašanju u Kataru.

“Navijači bi trebali imati na umu da je konzumacija alkohola izvan određenih područja zabranjena. Alkohol nije dio naše kulture, ali gostoprimstvo jeste”, poruka je iz Katara.

Podsjećamo da su u prethodnim danima procurile fotografije i cijene smještaja u kojima će biti smješteni navijači na Svjetskom prvenstvu. Cijena noćenja u šatoru pod vedrim nebom će iznositi nevjerovatnih 100 dolara za noć! Kontejneri koji su takođe usred pustinje izgledaju nešto bolje. Ipak, to zadovoljstvo košta 200 dolara za noć!Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci