• Vijesti
  • Sport
  • VIDEO/FOTO – Prvi utisci sa Svjetskog prvenstva na Baliju

E-sportovi

VIDEO/FOTO – Prvi utisci sa Svjetskog prvenstva na Baliju

VIDEO/FOTO – Prvi utisci sa Svjetskog prvenstva na Baliju


Reprezentativci Crne Gore Nikoleta Vukčević iz FiveG-a i predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore Filip Šoć stigli su na Bali, gdje će se od 2. do 12. decembra održati Svjetsko prvenstvo u čak šest naslova igrica.
Reprezentativci Crne Gore Nikoleta Vukčević iz FiveG-a i predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore Filip Šoć stigli su na Bali, gdje će se od 2. do 12. decembra održati Svjetsko prvenstvo u čak šest naslova igrica.


VIDEO/FOTO – Prvi utisci sa Svjetskog prvenstva na Baliju

Naši reprezentativci će se takmičiti u čak tri naslova, a komentari za sada govore da su izuzetno zadovoljni gostoprimstvom, čitavom organizacijom, kao i samim ambijentom, te da će nakon zasluženog odmora od dugog puta biti spremni za takmičenje.

“Prvi utisak je da smo svi ostali oduševljeni”, navodi Nikoleta Vukčević, koja je prve momente nakon dolaska na Baliju iskoristila kako bi se bolje upoznala sa organizacijom, ali i nekim takmičarima od kojih je dobila i prve izjave.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Five G (@fiveg.gg)

“Organizacija samog događaja traje već četiri mjeseca, od septembra pa do danas. U pitanju su četiri bine, dvije koje će se nalaziti vani i dvije unutra, a same bine imaju i tematske nazive i to: “Zemlja, Vazduh, Vatra i Led”, objasnila je Saćiko koja ima ulogu domaćina Crne Gore na ovom događaju.

Čitava organizacija zahtijeva dosta osoblja, te pored ljudi koji su uključeni u samu izgradnju konstrukcije i tehničkog dijela, uključeni su i brojni volonteri.

Koordinacija najvećeg događaja nije lak posao

Koordinator organizacije događaja je Niko, dolazi iz Argentine, a objasnio nam je kako je ovo ubjedljivo najveći događaj koji koordiniše do sada, te da nije lako.

“Ovo je najveći događaj na kojem sam radio do sada, nije lako jer je u pitanju zaista zahtjevan događaj i postoji mnogo osoblja, međutim olakšica je ta što svako zna koji mu je zadatak i za šta je zadužen. To mi umnogome olakšava posao i mogu se pohvaliti da je timski rad i duh na zaista zavidnom nivou“, objašnjava Argentinac koji ne krije ni činjenicu da je i sam gejmer, ali i da ima svog miljenika na ovom takmičenju. U pitanju je njegov zemljak, “Reynaldo Molina” koji će se takmičiti u Efudbalu.

Suđenje kao bitan element takmičenja

Nikoleta je imala priliku da porazgovara i sa poznatim sudijom, Markom Fritzem, koji će suditi u svim igričama na takmičenju, što sigurno neće biti lak posao.

“Iskustvo iza mene je veliko i stoga smatram da sam spreman za ovo takmičenje, te ne smatram da postoji bilo šta što nas može iznenaditi. Ukoliko se ipak desi neka nepredviđena okolnost za koju u tom trenutku nemamo konkretnu odluku, rješenje ćemo pronaći unutar tima i smatram da nećemo imati bilo kakvih problema.

Moj tim čini jos šest kolega iz Indonezije, svi sa velikom ekspertizom i iskustvom u ovoj oblasti, a mnogi od njih su već i sudili velika “ESL” takmičenja kao i prethodna prvenstva za IESF“.

Na Bali stigli i neki od najboljih CSGO igrača u regionu

Takmičenje u CSGO okupilo je najbolje reprezentacije svijeta, a nije tajna da Bugarska ove godine na prvenstvu ima izuzetnu ekipu. Nikoleta je imala priliku da u nešto opuštenijoj atmosferi razgovara sa nekim od najboljih igrača regiona, Deyvidom “H4RN” Benchevom i Hristiyanom “Redstar” Pironkovim, u vezi sa takmičenjem i njihovim prvim utiscima na Baliju.

„Utisci su sjajni, sve je fenomenalno“, rekao je Deyvid i naglasio kako su imali određene pripreme kao ekipa, te su dosta samopouzdani no ipak ne zanemaruju ni bitan element zabave.

Pogledajte galerijuKomentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services