Skip to main content

Zbog Đokovića na pomolu svađa Holandije i SAD

Zbog Đokovića na pomolu svađa Holandije i SAD
Podsjetimo, vlada Sjedinjenih Američkih Država je nedavno objavila nove smjernice, koje su na snazi ove zemlje po pitanju pandemije koja je u opadanju. Nekoliko ograničenja je ukinuto, na primjer, međunarodni putnici više neće morati da podnose negativan izvještaj o testiranju. Međutim, i dalje važi pravilo da stranci dostave dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa za ulazak u SAD. 

To znači da bi Đoković, koji je odlučno odbio vakcinu, niti planira da taj stav promijeni u budućnosti, mogao da propusti još jedan grend slem ove godine. Otvoreno prvenstvo na američkom kontinentu trebalo bi da počne 29. avgusta ove godine. Ukoliko se do tada pravila ne promjene, Đokovićeva jedina nada je da dobije posebno izuzeće. Ali organizatori događaja, Teniska asocijacija Sjedinjenih Država (USTA), već je odbili da zahtjeva izuzeće od vlade za nevakcinisane igrače.

U petak je holandski političar Tjeri Bode na Tviteru oštro je kritikovao vladu DŽoa Bajdena i uputio uvrede cijeloj Americi.
”Kakav smiješan prikaz, a zapravo je tako tužno! Đokoviću neće biti dozvoljeno da učestvuje na Ju-Es openu jer nije primio dozu vakcine. Američka pravila djeda Bajdena. Sjedinjene Američke Države Kine” – napisao je Bode. 36-godišnji pisac, Bode pridružio se Holandskoj kući kada je njegova stranka osvojila dva poslanička mesta na parlamentarnim izborima 2017. godine i važi za jednog od rijetkih opozicionara zapadnim režimima. 

Srpskom teniseru podrška je došla i ”preko bare”, pa su tako mnoge javne ličnosti iz političke kao i sportske branše već stale u odbranu Novaka.

Podsjetimo u januaru, dan prije početka Australijan opena, najbolji srpski teniser je deportovan pošto nije uspio da dobije izuzeće od vlasti. Dakle, nije mogao da odbrani svoju titulu u “zemlji kengura”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci