Skip to main content

Korisni savjeti

Šta treba da pijemo ujutru čim ustanemo?

Šta treba da pijemo ujutru čim ustanemo?


Jutro je najvažniji dio dana kada treba da povedemo računa o organizmu.
Jutro je najvažniji dio dana kada treba da povedemo računa o organizmu.


Šta treba da pijemo ujutru čim ustanemo?
Ilustracija/Foto: Pixabay

Svugdje se može čuti i pročitati da nam tijelo tokom spavanja dehidrira i da je prije svega potrebno ujutru, čim otvorimo oči, da popijemo čašu vode.

Nutricionista Milka Raičević savjetuje kako treba da postupimo ujutru i na koje napitke tokom dana treba da obratimo pažnju.

“Ujutru je najbolje popiti mlaku vodu ili onu koja je bila na sobnoj temperaturi. Uz to, može se dodati malo limuna, đumbira i meda, s tim što je moj savet da se prije popijene čaše prvo uzme kašičica meda, pa tek onda tečnost. Ovaj napitak je neka vrsta pripreme za varenje i najbolje da se pije gutalj po gutalj, a ne da se cijela količina popije odjednom. Uz to, pomoći ćemo želucu da se zaštiti od bakterija”, rekla nam je nutricionista i dodaje da onaj ko se bori sa viškom kilograma može slobodno da doda i cimet koji će pospješiti mršavljenje.

Milka Raičević dodaje da u toku dana treba da pijemo sasi-vodu, odnosno smjesu od krastavca, limuna, nane i naravno vode.

Kada je riječ o čajevima, naša sagovornica kaže da može ujutru da se popije zeleni čaj, tokom dana to mogu da budu neki voćni čajevi, dok uveče treba da se okrenemo čajevima koji umiruju, odnosno čaj od nane, majčine dušice ili kamilice, prenosi Ona.rs.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci