Skip to main content

Emina Jahović izdala kuću u Novom Pazaru konzulatu Turske

Emina Jahović izdala kuću u Novom Pazaru konzulatu TurskeEmina Jahović izdala kuću u Novom Pazaru konzulatu Turske
Foto: Svet

Kako navodi izvor blizak Blicu, oni velelepnu kuću izdaju za 2.000 eura mjesečno, a glavni razlog za to je što su boravili u njoj minimalno tokom cijele godine i nisu željeli da propadne.

„Emina i Mirsad su došli na ideju da kuću izdaju turskom konzulatu za oko 2.000 eura mjesečno, jer nisu toliko boravili u porodičnom domu. Jedino ih je za Novi Pazar vezivalo to što im je u toj kući boravila majka. Smatrali su da je idealna opcija da zarade dodatni novac od kuće koja je renovirana i dobro izgleda. Turski konzulat im je ponudio zadovoljavajuću cifru i oni su objeručke prihvatili ponudu. Bili su svjesni da kuća ne treba da propada, već da je neko iznajmljuje i koristi. Na taj način će imati svotu novca koja im je sasvim dovoljna da je kasnije renoviraju i opreme još boljim namještajem“, priča dobro obaviješten izvor blizak Jahovićima i dodaje:

„Prije izdavanja, Emina i Mirsad su u kuću uložili oko milion eura. Namještaj je dolazio iz inostranstva i nisu štedjeli ni centa kako bi sve izgledalo kako su oni zamislili. Dosta elemenata u domu pristiglo je iz Istanbula, ali i iz Italije. Jedan od najboljih arhitekti u regionu je radio dom koji je po svemu sudeći trenutno najskuplji u Novom Pazaru. Kada su se članovi turskog konzulata uselili, oni su odlučili da naprave određene izmjene u okviru doma. Naime, dodatno je pojačan broj sigurnosnih kamera, kako bi čitav objekat bio obezbjeđen na adekvatan način. Pored najnovijeg video nadzora, na ogradu je dodata bodljikava žica kako niko ne bi mogao da narušava privatnost. U dvorištu se takođe sve vrijeme nalazi sivi automobil u kojem je obezbjeđenje, dok se sa zadnje strane dvorišta nalazi portirnica“.

S obzirom na to da je Eminina i Mirsadova majka boravila u tom domu od kada su je izdali Mirsad je odlučio da je preseli kod njega u Istanbul.

„Emina i Mirsad nisu željeli da presele majku na neku drugu lokaciju u Novom Pazaru, već su odlučili da je za nju najbolje da boravi kod Mirsada u Istanbulu. Tamo se osjeća kao kod kuće, ima sve privilegije koje poželi, a djeca i unuci je gledaju kao malo vode na dlanu. Sve joj želje ispunjavaju. Do kraja života ne mora ničime da se bavi. Rekli su joj da je njeno samo da uživa i da se ne opterećuje trivijalnim stvarima. Majka je u Novom Pazaru, prije izdavanja kuće turskom konzulatu, uvijek bila usamljena, jer su Emina i Mirsad slabo posjećivali taj grad. Sada im je mnogo bliža i pored Mirsada, u Istanbulu uvijek može da posjeti Eminu i bude sa njenom djecom“, zaključuje blizak izvor Jahovićima.

Podsjetimo, Emina u Istanbulu živi sama sa sinovima Jamanom i Javzom i to od kada se razvela od turskog pjevača Mustafe Sandala.

Emina je i ranije na društvenoj mreži Instagram objavljivala fotografiju majke Senije koja je, kako se može vidjeti, često bila kod njih u posjeti u Tusrkoj, a pjevačica nikada nije krila da i sve praznike provode zajedno bilo u Turskoj ili u Novom Pazaru. Emina je oca izgubila kada je imala samo 13 godina, te je iz tog razloga veoma vezana za Seniju koja je pedijatar, dok joj je pokojni otac Nusret bio kardiolog.

Eminin brat Mirsad drži i jedan od najpopularnijih kafića u centru Novog Pazara u koji je uložio preko 100.000 eura.

„Kako se priča ovdje po Novom Pazaru, Mirsad je uložio ni manje ni više nego 100.000 eura u kafić u centru Novog Pazara. To je jedan od najpopularnijih lokala i u njega dolaze oni sa dubokim džepom. Mirsad rijetko kada svraća u njega, jer je često u Istanbulu“, priča izvor.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci