Skip to main content

Eurosong: Glasovi crnogorskog žirija u drugom polufinalu bili neregularni?

Eurosong: Glasovi crnogorskog žirija u drugom polufinalu bili neregularni?Eurosong: Glasovi crnogorskog žirija u drugom polufinalu bili neregularni?
Foto: EBU

Među njima su, prema pisanju Escxtra.com portala, Azerbejdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunija i San Marino. Razlog ovakve odluke, kako piše u tekstu, leži u činjenici da su primjećene izvjesne neregularnosti tokom glasanja.

“U analizi glasanja žirija od strane panevropskog partnera za glasanje Evropske radiodifuzne unije (EBU), nakon druge generalne probe drugog polufinala Eurosonga, u rezultatima šest zemalja identifikovani su određeni neregularni obrasci glasanja. Da bi se uskladio sa Uputstvima za glasanje takmičenja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje na izračunavanju zamjenskog zbirnog rezultata za svaku zemlju u pitanju – i za drugo polufinale i za veliko finale (izračunato na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim obrascima glasanja). Ovaj proces je potvrdilo tijelo za nezavisni monitoring glasanja”, navodi se u saopštenju EBU.

Javni servis se ovim povodom još nije oglasio, a zvaničnog saopštenja nema ni na sajtu Eurosonga.

“EBU izuzetno ozbiljno shvata sve moguće pokušaje da se manipuliše glasanjem i ima pravo da ukloni takve glasove u skladu sa zvaničnim uputstvima za glasanje, bez obzira na to da li će takvi glasovi vjerovatno uticati na rezultate i/ili ishod glasanja”, piše u saopštenju.

Podsjetimo, tokom sinoćnjeg prenosa Eurosonga objavljeno je da je crnogorski žiri najviše glasova dao Srbiji (12), potom Italiji (10), Španiji (osam), Švedskoj (sedam), Ukrajini (šest)… No, očito da to nisu bili glasovi našeg žirija, već rezultat gorepomenutog modela glasanja.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci