Skip to main content

Još mjesec dana do festivala

FOTO – Svjetske i domaće zvijezde na drugom Rubix festivalu

FOTO – Svjetske i domaće zvijezde na drugom Rubix festivalu


Drugo, senzacionalno izdanje Rubix festivala održaće se ovoga ljeta od 8. do 10. avgusta u Porto Montenegru u Tivtu, a ovaj inovativni događaj, kako navode organizatori, okupiće brojne poznate svjetske i domaće zvijezde.
Drugo, senzacionalno izdanje Rubix festivala održaće se ovoga ljeta od 8. do 10. avgusta u Porto Montenegru u Tivtu, a ovaj inovativni događaj, kako navode organizatori, okupiće brojne poznate svjetske i domaće zvijezde.


FOTO – Svjetske i domaće zvijezde na drugom Rubix festivalu
Foto: Rubix festival

Brojne svjetske zvijezde će svojim nastupom oduševiti publiku na Synhro bini, a ujedno če se pružiti prilika i lokalnim izvođačima da zasijaju rame uz rame sa najvećim umjetnicima na sadašnjoj mužičkoj i filmskoj sceni.  

Kako ističu organizatori, Rubix 24 će okupiti ljubitelje umjetnosti, muzike i pozorišta, pružajući nesvakidašnje iskustvo u predivnom ambijentu Boke Kotorske.

“Prvog dana festivala očekuje se pozorišni spektakl na otvorenom. U glamuroznom ambijentu crvenog tepiha, uz ograničen broj prisutnih, nastupiće italijanska glumica i model, čuvena Isabela Rossellini. Ona će 8. avgusta izvesti monodramu „Darwin’s smile“ i na humorističan način dočarati svijet životinja i njihov odnos prema ljudima”, dodaju organizatori.

Svi ljubitelji opere i klasične muzike biće u prilici da uživaju u premijernom zajedničkom nastupu operske pjevačice Petre Radulović, stipendistkinje fondacije „Miloš Karadaglić“, sa gudačkim kvartetom „New era“.

“Veče će svojim performanosom upotpuniti berlinski kompozitor i producent David August. Svojim nesvakidašnjim nastupom ovaj umjetnik inspiriše sva čovjekova čula, spoj klasične i eletronske muzike, upotpunjen svjetlosnim efektima i dimom, ostaviće bez daha publiku na Synchro bini i prirediti im vizuelno-zvučni spektakl kakvom do sada nisu prisutvovali”, kažu organizatori festivala.

Drugog dana Rubix festivala, 9. avgusta, glavni nastup pripada francuskom bendu „Nouvelle Vague“, koji krasi preko 20 godina karijere i nastupa po čitavom svijetu.

“Nastupiće i engleski elektronski bend – Crazy P, koji kombinujući elektronsku muziku i disco zvuk, stvaraju ambijent idealan za ples. Iste večeri predstaviće se još jedna stipendistikinja fondacije „Miloš Karadaglić“, Aleksandra Prelević Palladino, umjetničkog imena Dolce Hera, koja je kompozitorka, pjevačica i prva profesionalna bubnjarka u Crnoj Gori. Za sve ljubitelje rok muzike, Sly the bend, predvođen muzičarom Edom Feragamom. Ovom nastupu priključiće se talentovani vokalista i reper, Cayenne NoLuck iz Njuroka”, dodaju.

Treći dan festivala rezervisan je za ljubitelje elektornske muzike.

“Nakon nastupa našeg poznatog dj-a i producenta Novaka (notsoserious), prestaviće se jedan od najvećih, muzičar sa preko 30 godina impozantne karijere, posvećenosti i strasti, poznat kao ‘El maestro’, čuveni Hernan Cattaneo”, ističu organizatori i dodaju da se 10. avgusta očekuje najveći broj posjetilaca na festivalu, a po mišljenju mnogih, najbolja žurka ove sezone u Crnoj Gori. 

Rubix 24 će podržati mnoge talentovane slikare iz regiona, čiji će radovi biti predtavljeni u izložbenom dijelu festivala.

“Svi posjetioci imaju mogućnost da besplatno učestvuju u umjetničkim radionicama i interesantim predavanjima na različite teme, te da na ovaj način interaktivno učestvuju u festivalu i sačuvaju suvenir koji su sami kreirali. Forma za prijavu je dostupna na zvaničnom sajtu, www.rubixfestival.me. Karta za Rubix festival uključuje i mogućnost cjelodnevnog uživanja i muzičkom programu i žurkama u plažnom baru ‘Buddha-Bar'”, poručuju iz organizacije.

Kako dodaju, jednodnevne ulaznice puštene su u prodaju po cijeni već od 27 eura, samo za crnogorske državljane. Sve dodatne novosti i povoljnosti u vezi sa Rubix 24 dostupne su na sajtu festivala, kao i na instagram stranici Rubix festival.

Organizatori obećavaju nezaboravan provod i uživanje za sve ljubitelje umjetnosti i hedonizma.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci