Skip to main content

makedonska atrakcija koja hara regionom

Funk Shui prvi put u Crnoj Gori– 19. maja u okviru Mjeseca rokenrola

Funk Shui prvi put u Crnoj Gori– 19. maja u okviru Mjeseca rokenrola


Mjesec rokenrola Festivala kulture Zabjelo priprema još jednu muzičku poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka.
Mjesec rokenrola Festivala kulture Zabjelo priprema još jednu muzičku poslasticu za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka.


Funk Shui prvi put u Crnoj Gori– 19. maja u okviru Mjeseca rokenrola
Foto: Festival kulture Zabjelo

U Crnu Goru prvi put dolazi makedonska atrakcija koja hara regionom– bend FUNK SHUI.

„Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, javnosti su poznati po hitovima “Meteori”, “Veter” i “Ne vreme” koje će fanovi u Crnoj Gori premijerno imati priliku da čuju na uglu Bokeške i Njegoševe ulice u centru Podgorice u petak 19. maja sa početkom u 22 časa, a uz njih će nastupiti i sve popularniji crnogorski sastavi Jack Lupino i Izi bejb“, navodi se u saopštenju organizatora.

FUNK SHUI je eklektični kolektiv sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji, vođen nezasitom radoznalošću da istraži nove puteve muzičkog izražavanja. Od svog prvog albuma “Aether” 2012. godine, preko “R.E.M.” iz 2015. i EP-a “Impuls” iz 2018, FUNK SHUI se neprestano razvija, usavršava svoju viziju i zvuk. Njihov izlazak iz kategorizacije, najbolje se može razumjeti kao doživljaj koji obuhvata različite emocije, stilove i uticaje, najavljuju domaćini sjajnu svirku.

Događaj je dio Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje.

Mjesec rokenrola se proteže i do prijestonice Cetinje gdje će u petak 26. maja nastupiti Pejović Guitars i prijatelji, a u subotu 27. maja podgorički bendovi Roba bez Greške i Mrka Kapa Zla Prilika. Istog dana će u Nikšiću nastupiti podgorički bend Highway, podsjećaju organizatori.

“U petak 2. juna na pozornicu Grada teatra dašak nemilosrdnog hip hopa donose reprezent podgoričkog andergraunda Random i Necke iz Radija Katakomba Budva Hud Mjuzik, a u subotu 3. juna u Itaka Library baru u Podgorici biće organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, nakon čega će nastupiti tivatski bend Kukavice”, piše u saopštenju.

U finalu Mjeseca rokenrola na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastav Vrpca, podsjećaju čelnici festivala.

Jednodnevne ulaznice po cijeni od 12 eura i festivalske ulaznice po cijeni od 20 eura mogu se kupiti putem interneta, i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala.

Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15 eura.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci