Skip to main content

ODRŽANO DRUGO VEČE MEĐUNARODNOG FESTIVALA UMJETNOSTI I MODE

Golub mira poslao snažnu poruku o slozi i njegovanju različitosti

Golub mira poslao snažnu poruku o slozi i njegovanju različitosti


Na terasi hotela Princess u Baru, 8. juna održano je drugo veče regionalne manifestacije Golub mira.
Na terasi hotela Princess u Baru, 8. juna održano je drugo veče regionalne manifestacije Golub mira.


Golub mira poslao snažnu poruku o slozi i njegovanju različitosti
Foto: Saška Rončević

Mirovni događaj okupio je preko 300 gledalaca koji su uživali u spektakularnoj večeri.

Ovogodišnji program festivala je znatno proširen pa je obuhvatao više umjetnosti: književnost, slikarstvo. ples, modni dizajn. Podijeljen je u dvije večeri, prvu za poetsko veče i modnu izložbu, drugo za modne revije i plesne tačke. Drugo veče predstavilo se šest dizajnera sa svojim kolekcijama, i još 14 njih sa tematskom haljinom. Haljine su nosile dame koje su dale svoj doprinos društvu i zemlji iz oblasti kojima se bave. Iz oblasti medija priznanje su bile Dragana Mrkić, urednica na javnom servisu i Rajka Raičević, programska direktorica Adria televizije.

Dame su prošetale u unikatnim tematskim kreacijama i pružile podršku festivalu.

Program su vodili voditelji Adria televizije: Miljan Živković i Mirjana Muratović

Golub mira je međunarodni festival umjetnosti i mode koji za cilj ima povezivanje ljudi različitih vjera, nacija, tradicije kroz umjetnost i modu.

Ovaj mirovni projekat ima humanitarni i apolitični karakter, a misija mu je promocija multikulturalnosti u zemljama regiona. Prvi festival održan je 2019. godine u Bosni i Hercegovini kao ideja dizajnera Diaza Kove, a već drugu godinu za redom održava se u Crnoj Gori. Prethodne godine održan je u Vladinom domu na Cetinju, a ove godine domaćin je bio hotel Princess u Baru.

Direktorica organizacionog odbora festivala, novinarka Katarina Lukovac, za portal Adria ne skriva svoje zadovoljstvo da bude organizator ovako humane i mirovne manifestiacije, ali ističe da je imala ogromnu odgovornost i obavezu da sve bude na visokom nivou:

,,Zaista mi je bila ogromna čast, ali i odgovornost organizovati ovako sveobuhvatan događaj. Dio festivala bile su veoma značajne, cijenjene i uticajne ličnosti, što među učesnicima, tako i u publici. Trebalo je opravdati njihova očekivanja, ali, sudeći po reakcijama gledalaca, tako je i bilo. Drugo veče proteklo je u duhu multikulturalnosti, što me posebno raduje, jer je sama vizija festivala da ugosti pripadnike svih vjera, nacija i kultura u raznim gradovima regiona. Preko 300 zvanica, ali i posjetilaca sa šetalista, imali su priliku da uživaju gledajući različite modne, ali i plesne stilove”, kaže ona.

Direktorica naglašava da bez tima profesionalaca ovaj događaj ne bi bio ni upola ovako veličanstven:

,,Posebnu zahvalnost dugujem timu koji je bio zadužen za isticanje ljepote naših učesnica na čelu sa Draganom Škobalj za šminku, Olgom Bulatović za frizuru, ali i ljepotu ambijenta čiju divnu dekoraciju je radila Biljana Petričević. Iza objektiva bili su fantastični Marko Zarubica i Saška Rončević čije djelo će ostaviti trag na ovo nezaboravno veče”, kaže ona.

Pogledajte galerijuKomentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci