Lejdi Gaga kao Harli Kvin u nastavku Džokera

Lejdi Gaga kao Harli Kvin u nastavku DžokeraLejdi Gaga kao Harli Kvin u nastavku Džokera
Ilustracija

Lejdi Gaga je u ranim pregovorima sa produkcijom filma Džoker gdje bi zaigrala zajedno sa Hoakinom Finiksom koji je 2019. godine dobio Oskara za naslovnu ulogu. Film koji je režirao Tod Filips je širom svijeta svojim prikazivanjem zaradio milijardu dolara.

Filips je na svom Instagramu otkrio da će se film zvati Joker: Folie a Deux, a fanovi već spekulišu o čemu bi film mogao da se radi, jer latinski izraz iz naslova označava „mentalnu bolest koju dijele dvije bliske osobe”.

Vijest o dolasku Lejdi Gage u film je probudilo vjerovanje da će baš ona glumiti Harli Kvin koja će biti partner Finiksovom Džokeru.

Ono što je još jedna od bizarnih i neprovjerenih vijesti, navodno nastavak filma bi trebalo da bude mjuzikl. Iako zvuči nemoguće na prvu loptu, podsjetimo da je Filips već sa prvim dijelom iznio svoju hrabru i mračnu viziju koju su mnogi osporavali, da bi se kasnije ujeli za jezik kad su vidjeli rezultate koje je film donio što na bioskopskim blagajnama, ali i kod kritičara. Pored Oskarom nagrađenog Finiksa, film je dobio i Zlatnog Lava u Veneciji.

O samom filmu još uvijek nema puno informacija, niti kad će krenuti sa snimanjem, niti kad će biti premijera. Potencijalna vijest o pojavljivanju Harli Kvin u ovom mračnijem i arty dijelu DC univerzuma, obradovala je fanove, jer se ispostavilo kroz prethodne godine da je njen lik uvijek dobar začin priče. Doduše, njen lik, koji je tumačila Margo Robi u čak tri filma, imao je više komične elemente, kojih u Filipsovom univerzumu, gotovo je sigurno, neće biti.

Lejdi Gaga i Tod Filips nisu do sad direktno sarađivali, ali poznati reditelj je bio producent filma A Star is born u kojem je Gaga glumila i pjevala.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services