Skip to main content

Povlači se Moet, omiljeno piće crnogorskih trendsetera: Zabilježena trovanja i smrtni slučaj

Povlači se Moet, omiljeno piće crnogorskih trendsetera: Zabilježena trovanja i smrtni slučajPovlači se Moet, omiljeno piće crnogorskih trendsetera: Zabilježena trovanja i smrtni slučaj
Foto: Lux Life

Utvrđeno je da su boce šampanjca kontaminirane tekućim oblikom droge ekstazi, takođe poznate kao MDMA, javljaju svjetski mediji.

Slavljenička večera u restoranu u Weidenu u Njemačkoj u februaru dovela je do smrti Haralda Georga Z (52) i teške bolesti još sedam gostiju koji su dijelili bocu Moët & Chandon Ice Impérial, prema njemačkom portalu Bild. Neki od kontaminiranih ljudi odmah su se nakon gutljaja požalili na “hemijski” ili “čudan” ukus.

Nizozemska agencija za sigurnost hrane i potrošačkih proizvoda (NVWA) potvrdila je da su boce od 3 litra Moët & Chandon Ice Impériala zaslužne za jednu smrt i sedam slučajeva trovanja u Njemačkoj, kao i četiri slučaja u Nizozemskoj.

Boca ovog šampanjca prodaje se za više od 400 eura prema The Times of London. Vjeruje se da su neke od boca bile neovlašteno, potpuno ispražnjene od šampanjca i napunjene čistim tekućim ekstazijem.

Moet je u Crnoj Gori omiljeno piće trendsetera.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci