Skip to main content

Velika Britanija

Poznati glumac iznenada preminuo

Poznati glumac iznenada preminuo


Britanski glumac Adrijan Šiler je iznenada preminuo u 60. godini.
Britanski glumac Adrijan Šiler je iznenada preminuo u 60. godini.


Poznati glumac iznenada preminuo
Foto: Netflix

Britanac je bio najpoznatiji po ulozi Etelhelma u istorijskoj seriji “Posljednje kraljevstvo” i liku Kornelijusa Pengea u ITV seriji “Viktorija”.

Vijest je potvrdio njegov agent. Agencija “Scott Marshall Partners” koja ga je zastupala preko 30 godina je dala izjavu:

“Umro je prerano, a mi, njegova porodica i bliski prijatelji smo shrvani gubitkom. Njegova smrt bila je iznenadna i neočekivana.”

Uzrok smrti nije poznat, a glumac se upravo bio vratio iz Sidneja, gjde je glumio u predstavi “The Lehman Trilogy”, a turneju je trebalo da nastavi u San Francisku.

Glumac je rođen u Londonu, bio je profesionalni glumac od ranih 90-ih, a glumio je u serijama kao što su Prime Suspect (1992. i 1993.), Ghosts (1994.) i u filmu RKO 281 (1999.). 2000-ih je glumio u A Touch of Frost (2000.), My Family (2001.) i Judge John Deed and Silent Witness (2007.).

Njegova posljednja zabilježena uloga prije smrti u epizodi BBC detektivske serije “Father Brown” u kojoj je igrao kriminalca Drejka Andervuda u epizodi pod nazivom “The Father, The Son”, prenosi Kurir.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci