• Vijesti
  • Zabava
  • Tragedija slavne glumice: Momak kojeg je obožavala se udavio, ona umrla na dušeku okružena špricevima

Tragedija slavne glumice: Momak kojeg je obožavala se udavio, ona umrla na dušeku okružena špricevima

Tragedija slavne glumice: Momak kojeg je obožavala se udavio, ona umrla na dušeku okružena špricevimaTragedija slavne glumice: Momak kojeg je obožavala se udavio, ona umrla na dušeku okružena špricevima

Njen kraj je bio tragičan – pronađena je mrtva u stanu u kojem je od namještaja bio samo dušek. Ležala je na dušeku, okružena špricevima, a istragom je utvrđeno da je preminula od prevelike doze narkotika.

Sonja je imala samo 43. godine.

Njena životna priča je bila teška. Ljubav njenog života bio je džez pijanista, Vlajko Lalić.

Njih dvoje su se upoznali dok je Sonja bila još tinejdžerka. Svi su znali da je ona maštala da će se za njega udati i da će mu izroditi djecu. Sve se preokrenulo nakon njegove prerane smrti 1990. godine, kada se, usred oluje, utopio na jedrenju.

„Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovjekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom“, govorila je Sonja.

Ona je mjesecima kasnije bila u depresiji zbog Lalićeve smrti. Nedugo nakon toga, otišla je u Sloveniju, gdje je provela narednih deset godina, a po povratku u Srbiju vratila se glumi, ali to je bilo daleko manje zapaženo u poređenju sa periodom nakon Vlajkove smrti.

Vlajko Lalić je bio klavirista inspirisan džez notama sedamdesetih i osamdesetih godina. Prognozirali su mu sjajnu karijeru, baš kao i Sonji, da nije mlad stradao u brodolomu, spašavajući drugove, između Venecije i Rovinja.

Vlajko je rođen je u Zagrebu. Njegov otac bio je jedan od najvećih srpskih pjesnika 20. veka, Ivan Lalić.

Vlajko je dobio ime po dedi, koji je svojevremeno bio član Mlade Bosne, dok je u godinama nakon Prvog svjetskog rata, ostavio trag kao izuzetan novinar.

Vlajko je bio jedan od najcjenenjenijih džez muzičara u Jugoslaviji. Zbog prerane smrti, nažalost, nije ostavio za sobom mnogo studijskih snimaka. Međutim, neki od radova su sačuvani.

Sonja je pronađena mrtva 2008. godine, u Kursulinoj ulici, u svom stanu, na Vračaru. Zvanični izvještaj obdukcije pokazao je da je Sonja preminula usled prevelike doze narkotika, a informacija koja je duboko potresla javnost jeste da je Sonja pronađena u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije imao drugi namještaj.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services