Skip to main content

popularni pjevač

Velikodušan gest Zdravka Čolića: Poklonio stan prijatelju

Velikodušan gest Zdravka Čolića: Poklonio stan prijatelju


Život Zdravka Čolića pun je dogodovština, a čini se da se najviše priča prepliće oko njegovog rodnog Sarajeva.
Život Zdravka Čolića pun je dogodovština, a čini se da se najviše priča prepliće oko njegovog rodnog Sarajeva.


Velikodušan gest Zdravka Čolića: Poklonio stan prijatelju
Čolić – Foto: Twitter

Pjevač je stanovao u naselju Grbavica, a bivši susjedi kroz osmijeh su opisali šta se sve dešavalo u njihovoj zgradi davnih dana.

“Eh, kad bi svi bili ko naš Čola, gdje bi nam kraj bio? Uvijek ga se sjećamo po lijepom. Žao nam je što ponekad ne svrati, ipak je ovdje proveo najljepše godine. Odavde potiče i pola života je ovdje proveo. Djevojke su ludjele za njim, dolazile su ovdje i lupale mu na vrata da im otvori i da ih pusti u stan”, ispričala je komšinica, i dodala još neke detalje o Čoliću.

“Cijela zgrada nam je bila u grafitima, pisale su mu ljubavne poruke i ostavljala poklone. Tri ili četiri puta smo morali da krečimo, ali nema veze. On je i veliki humanitarac i ima veliko srce. Slava ga nikad nije ponijela. Kad je završen nesrećni rat, stan u našoj zgradi je odlučio da pokloni svom dobrom prijatelju iz Visokog, koji je postao ratni vojni invalid i koji je ostao bez svoje imovine. Voli Čola Sarajevo”, ispričala je Sarajka.

Ona je otkrila da je Zdravko 2013. godine kupio novi stan u sarajevskom naselju Koševo. Komšija iz tog naselja rekao je da Čola do sada nije prodao nekretninu.

“Čolin stan je jedan od najvećih u toj zgradi. Lokacija ne može biti bolja, prekoputa je Park svjetlosti i pogled je fantastičan. Vidio sam ga nekoliko puta, ali rijetko dolazi ovdje, čovjek ima puno obaveza. Koliko se sjećam, kad je on kupio stan prije 11 godina, kvadrat je bio oko 2.000 eura. Sad je skoro duplo više, tako da bi odlično prošao kad bi ga prodao. Ali mislim da on to neće da uradi. Ovdje svi imaju samo lijepe riječi za njega, čovjek je car i ponosni smo što nam je komšija”, izjavio je bivši Čolin susjed za Kurir.

Podsjetimo, Zdravko je davne 2007. godine u jednom intervjuu govorio da ima veliku želju da kupi nekretninu u Sarajevu, što je kasnije i ostvario.

“Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živio sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada, kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti”, izjavio je ranije Čolić.

Podsjetimo, pjevač godinama živi sa ženom i ćerkama u kući na Košutnjaku.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci